Vilken kvinna!



Sarah Dawn Finer är ju verkligen helt fantastisk! Vilken känsla, vilken låt, vilket framträdande..! För mig var det rysningar i stort sett rakt igenom de tre minuterna. Går hon inte till final vet jag inte vad jag gör! Det är nog dags för mig att rösta, för ovanlighetens skull. Oj oj oj oj oj...

Uppståndelse!



Till er som funderar på att ta bort er civilstatus från Facebook för att ni helt enkelt inte tycker att den behöver stå där -var beredd på miljoner frågor via telefon, comments, msn och meddelanden i allmänhet. Helt otroligt vilken uppståndelse!!! Jag är ju inte ens "in a relationship", jag ville bara inte ha min civilstatus på Facebook för allmän beskådan. Då var det sagt, så nu kan ni gärna få ringa mig av gamla goda anledningar igen. Det känns verkligen jättefint att ni bryr er och vill veta vad som händer, men jag tog bara bort min civilstatus utan att ersätta den med något. När jag har något att berätta så lovar jag att berätta. Okej?

Kram och god natt kära vänner!

Mysigt!

Idag har jag haft en bra dag. Började med en lugn morgon med lite bokläsning i sängen, och fortsatte sedan med en fika med Jocke innan det var dags att följa honom till tåget. Efter att jag lämnat honom anslöt jag till Maja för att strosa lite på staden och kolla på glas (för att ersätta de jag lyckats ha sönder här i lägenheten -klumpiga jag) för att sedan vandra vidare till Ica där vi inhandlade ingredienser för en riktig myskväll tillsammans med Emmy. Kanongod hemmagjord pizza, lite vin, Ben & Jerrys, ett par godisar, Let's Dance och till sist filmen Hotel Rwanda låter väl som en bra kväll? Vilken bra film förresten! Jag känner mig verkligen otroligt lyckligt lottad här i livet...


Fettisdagen!


Nu ska jag duscha och sedan ska jag, Maja och Jocke äta semlor. GOTT ska det bli!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Linnea!

4 SAKER...

Fyra tv program jag brukar se på : 
Vänner, Mia & Klara, Lipstick Jungle, Melodifestivalen.

Fyra saker som jag gjorde igår : 
Lagade amerikanska pannkakor till frukost, spelade spel med Jocke, gjorde kalasgod kycklingsallad med jättestark vitlöksdressing, åt en 7 ELEVEN-brownie för första (men inte sista) gången i mitt liv. 

Fyra saker jag längtar till : 
Mina planerade spelningar, pengar på kontot, nästa joggingtur (jo, det är sant!), bra väder. 

Fyra saker som står på min önskelista : 
En bra garderob (med kläder som är mina -i rätt storlek), att kunna försörja mig på musik på något vis, att turnén ska gå bra, att jag får vara frisk och glad!


Fyra saker jag tycker om att göra : 
Sjunga, laga mat, slappna av och bara ta det lugnt, titta på film.


Fyra saker jag avskyr : 
Det faktum att jag inte kommer att få någon lön överhuvudtaget imorgon, att känna mig stressad över saker som jag ändå inte kan göra något åt, PMS, att ha fett hår.

Fyra saker jag åt igår :
Amerikanska pannkakor, kycklingsallad, cashewnötter, brownie.

Fyra bloggar jag utmanar :

Maja, Emma, Jocke och Anna

 


Sedan sist och framöver..

  • Fick jobba på samma småbarnsavdelning en dag till. Väldigt mysigt även dag nummer två. Hoppas att jag får komma tillbaka dit!
  • Åkte tåg hem till Östersund, var på starta eget-info och väntar nu på att Almi ska ringa och boka in en privat rådgivningstid.
  • Var en sväng på kören och hälsade på. Fina människor, och som vanligt åkte jag därifrån med ett leende på läpparna.
  • Följde med mamma till Trekilen där jag sov som en stock innan jag klev upp och började joggade innan vi åkte in till staden.
  • Umgicks massor med söta mormor, och vi hann med fika och en ögonundersökning, tv-tittning och en massa prat om livet.
  • Åt god sushilunch med mamma och hennes arbetskamrater på Sammurai. Jag fick en klubba, som vanligt! Gillar den killen!
  • Hade riktig myskväll med mamma och pappa på Trekilen. God mat, film och fruktsallad! Så sjukt mysigt!!
  • Följde med mamma till hennes jobb i fredags. Hade så trevligt, och det var extra kul att träffa vår föredetta granne och hennes små barn.
  • Gick en snabbis på staden i Östersund och hittade ytterligare ett par jeans. Nu är pengarna i stort sett slut, men jag har ju i alla fall kläder så att jag klarar mig när jag flyttar hem!
  • Var hem till Emma för supergod tvårätters middag, och sedan bar det av till Gamla Teatern för att titta på Laleh. Vilken UNDERBAR KVÄLL! Konserten var helt fantastisk -vilken människa hon är denna Laleh... och sedan vill jag förstås tacka Emma för all underbar mat, skön sovplats, lån av dusch och inte minst för det trevliga sällskapet. TACK!
  • Klev upp med tuppen för att ta tåget till Sundsvall där jag åt god lunch innan jag mötte upp Jocke för att fortsätta resan till Stockholm med buss. Det blev en riktigt trevlig resa faktiskt, och nu tar vi det lugnt t.o.m. imorgon. Efter det hoppas jag på jobb varje dag tills jag flyttar hem! Jocke blir dock kvar här till på fredag, så även om det inte blir lugnt och ledigt har vi en massa tid att umgås och planera turné.

Japp, det var väl en snabb resumé av vad som hänt sedan sist. Tilläggas bör kanske att jag/vi idag har hunnit med att jogga och vara barnvakt till Hanna, möta upp Maja på NK och laga go'middag! Härligt! Nu är jag trött...

Hallå igen!


Mest troligt blir det här jag joggar nästa gång! Härligt!

Nu är jag bara lite snuvig! De ömma lederna och de andra symptomen på förkylning har gömt sig för ett tag, så jag och systeryster tog en tur i spåret igår igen. Det kändes verkligen jättebra! Lite tungt efter ungefär halva vägen, men sedan gick det över och det kändes som att jag hade hur mycket krafter som helst! Helt underbart!

Idag har jag jobbat med småbarn för första gången sedan jag började vikariera på Lidingö. De är så mysiga och söta, och dagen flöt på fint. Imorgon vet jag inte riktigt vilken ålder det blir på barnen då det blir en ny avdelning, men det är nästan så att jag längtar lite. Tröttsamt att kliva upp vid kvart över sex igen, men jag lär överleva.. Jag har förresten shoppat lite idag också! Ett par jeans för 400 kronor. Konstaterade nämligen att jag i byxväg äger två par trasiga leggings och ett par trasiga jeans -resten lånas av lillasyster, och kommer att stanna hos lillasyster när jag flyttar. Dags att göra något åt saken tänker jag. Ska försöka hitta mer kläder för presentkorten jag fick i födelsedagspresent. Något som har något tips på snygga kläder på H&M eller Åhléns?

Kvällen har bestått av mys och gotta tillsammans med Maja och Frida som är här på besök. Riktigt trevligt och gott har det varit! Jag tackar och bockar för det, och för shoppinghjälpen idag! Snart blir det telefonprat, bokläsning och sedan bäddsoffan (tänkte överlåta min sänghalva till Frida, då jag helst inte vill väcka henne så tidigt imorgon) så att jag orkar med morgondagen med jobb och packning inför hemresan på onsdag. Jag längtar hem. Det ska bli så skönt att se snön, Trekilen och mamma och pappa, mormor, mina vänner, komma igång med ett eventuellt företag, se Laleh och mysa!

God natt!

Peppar, peppar...


Jag och en nyfödd Hanna, för snart ett år sedan...

Att börja jogga i samma veva som man börjar jobba på dagis är ju som att be om en förkylning inom en vecka... Tänkte inte riktigt på det... Kände mig ganska risig ett tag igår (precis som min kära lillasyster) så det blev ingefära i teet, vitlök i maten, ett par godisar och ett par försök till att lugna ner mig lite (typ inte jogga, inte stressa i onödan och inte nödvändigtvis gå i ALLA trappor som finns på hemvägen). De sakerna och att vi åkte en sväng till Fryshuset för att titta på Björns med klasskompisar som hade en härlig 80-talskonsert verkar ha gjort susen för idag mår jag bättre! Jag är fortfarande väldigt trött och har lite tryck i öronen och så, men det är på bättringsvägen i alla fall... Fortsätter jag i samma goda anda som igår bör jag alltså vara redo för en ny joggingtur på söndag! Då har jag joggat två gånger per vecka och det tycker jag är en bra början, och så kan jag utöka till tre-fyra gånger när immunförsvaret kommit ikapp! Perfekt.

Sedan sist har jag jobbat på två nya förskolor; på den ena jobbade jag i tisdags och i onsdags förmiddag, och på den andra jobbade jag igår och har sedan fått heltid (8-16:30) t.o.m. tisdag. Det känns verkligen jättebra att veta att jag SKA jobba och att veta både var och när och hur. Eller ja.. Jag vet inte riktigt vilken avdelning jag hamnar på från dag till dag, men jag vet ju att jag ska vara på en och samma förskola i alla fall! I onsdags sjöng jag också på en begravning i Nacka, där jag var ersättare till min goda vän Karin. Det blev en vacker begravning, och det kändes bra att få göra det för Karin och för de som var där. På något vis, även om det är väldigt sorgligt och jobbigt, är det något väldigt fint med att få sjunga på begravningar tycker jag. Jag var dock alldeles slutkörd när jag kom hem och orkade knappt laga mat, men det gick.

Ikväll har jag och Maja planerat en liten myskväll med hyrfilm och lite godis (om de har något gott godis på Hemmakväll vill säga), sedan imorgon ska Hanna firas med tårtkalas så dagen får börja med en del bak och stök, och på söndag ska jag njuta av att vara ledig och förhoppningsvis jogga en sväng. Till veckan blir det jobb mån-tis och sedan ska jag hem till Östersund på onsdag för att gå på Starta eget-information, träffa mamma, pappa och mormor och gå på Laleh-konsert med Emma. (Är det förresten någon som vill ses på torsdag får ni gärna skicka ett sms!) På lördag eller söndag ska jag åka tillbaka hit och då har jag förhoppningsvis trevligt sällskap med mig, och sedan blir det jobb och mys ända tills jag återvänder till de Jämtländska skogarna på obestämd framtid i början av mars.

Haha, det blev en rejäl uppdatering detta! Ledsen över bristen av bilder, men det har mest varit dagisjobb nu och det har inte känts aktuellt med kamera där... Ska försöka återgå till min gamla goda bildstandard så snart som möjligt!

Ja, ja, ja...

Nu har det tjatats lite om att jag inte skrivit på ett tag, och jag kan erkänna att det dröjt lite för länge... Sedan sist har jag jobbat två dagar på dagis, och det har känts riktigt bra! Det är ganska svårt att bara kastas in på ett nytt ställe med människor man aldrig träffat, men det fungerar och det ger pengar. Skönt. I torsdags kväll hade vi en mysig myskväll med storasyster och lill-Hanna, i fredags var det utemiddag och bio med Björns vilket var riktigt trevligt, i lördags kom Peter hit och umgicks med mig hela dagen, och sedan i söndags anslöt även Markus till sällskapet och vi pratade om livet och fikade innan jag drog ut på min andra joggingtur. Jag fick vänta ett par dagar på någorlunda fint väder, men det gjorde inget för den andra joggingturen var även den högt över förväntan! Imorgon hoppas jag på att ta mig ut igen, så jag håller en tumme för att det ska vara lika fint väder imorgon som det varit idag.

Idag har jag väckts av ett samtal från vikariepoolen, jobbat några timmar på en mysig avdelning, kommit hem, fixat mat med syster, handlat inför resten av veckan, gjort ett par yogaprogram som det var riktigt härligt att komma igång med igen, ätit kvällsfika till Lipstick Jungle och snart blir det lite bokläsning innan jag ska somna gott i sängen.

Imorgon tänkte jag kliva upp vid åtta, så att jag är beredd om jag ska jobba. Blir det inget jobb blir det en joggingtur redan på morgonkvisten (om vädret tillåter, som sagt) och sedan ska jag följa Maja till Stadium en sväng. I övrigt lär det bli några telefonsamtal och jobb med turnén.

Långt inlägg det här.. Nu blir det läsa!

God natt och sov så gott!

Inte så ont som jag trodde!

Nog för att det känns att jag rört på mig, men jag har faktiskt ingen direkt träningsvärk utan bara den där underbart matta känslan som man får efter att man tränat! I och för sig kanske smärtan kommer imorgon, så jag ska inte ropa hej ännu... 

Det gick bra hos Eva på vikariepoolen idag, och nu är det bara hoppas att jag ska få lite jobb också! Nu börjas det igen; ovissheten i arbetet som vikarie. Skönt dock att det bara är under en månads tid, och att jag förhoppningsvis får lite pengar på kontot om ett par månader! En annan bonus med trippen till Lidingö är att jag hann förbi mitt gamla jobb Betsy Sandberg choklad, och fick mig ett par praliner. Inte dumt alls!

Imorgon ska jag ev. jobba (det beror på om hon ringer och väcker mig eller inte), men blir det inget jobb och jag känner mig fräsch i kroppen ska jag försöka mig på ännu en joggingtur, och sedan på kvällen blir det middag och Benjamin Button med Björns. Kanonfredag med andra ord!

Nu ska jag försöka ta mig en liten powernap innan vi beger oss mot Gärdet för myskväll med Karin och Hanna!

Niiiice!

Nu har jag invigt mina joggingskor, och det känns så bra! Det var ett tag sedan jag hade den här underbart trötta känslan i kroppen, men nu är den äntligen tillbaka! Spåren vi kollade in verkar bra, men nästa gång ska jag ta mig ut medan det är riktigt ljust så att jag kan ta en lite längre tur innan det blir för mörkt. I övrigt har jag inte gjort så mycket mer än att jag har ringt ett par samtal, fixat så att jag ska iväg och skriva in mig på Lidingös vikariepool för förskolor imorgon och sedan börja jobba så fort som möjligt (så att jag hinner med några timmar innan jag åker tillbaka till Jämtland), och njutit av hemgjord chailatte och riktigt god mat.

Imorgon ska jag alltså iväg på en liten intervju (eller vad man ska kalla det) för att kunna vikariera lite på förskolor tills jag lämnar Stockholm, och sedan på kvällen blir det myskväll hos Karin. Jag längtar!

Just det..

En rolig grej som hände idag:
När vi var på väg hem från den lilla shoppingturen tänkte jag på hur mysigt det hade varit att stanna på något fik och dricka en latte (en sådan där vardagslyx som vi inte riktigt har råd med), och vips står en man framför oss och säger något i stil med "skulle ni kunna tänka er att vara med i en undersökning om kolsyrat vatten i utbyte mot att vi bjuder er på en kaffe, te, latte eller så här inne på fiket?". Jag och Maja tittade på varandra, log, och sa "det låter ju kanon" och efter ett par minuter satt vi vid varsin dator och analyserade en rolig reklamfilm drickandes Moccalatte. Mer sådant, tack!

Joggingskor

Jupp, jupp. Nu är ett par fina (och ganska dyra) joggingskor i min ägo. Jag sade max 1000 kronor till mig själv innan jag gick hemifrån, och de gick lös på 999. Men jag gissar att det ändå är ganska billigt om man vill ha ett par hyffsade skor. De är verkligen hur sköna som helst, och trots att det känns luftigt så glappar de inte i hälen. Bra va!? Nu fattas det bara att jag ska börja använda dem också... Hmm... Jag och Maja ska hur som helst gå och kolla in ett motionsspår vi hört talas om imorgon, och se hur det ser ut... Det ska ligga nära här, så håll en tumme för att det är bra! Då har jag nämligen inga ursäkter kvar sedan. Hurt, hurt!

Tisdag


Igår blev det ingen bokläsning. Det blev telefonsamtal och fixande, matlagning (surprise!), storhandling inför veckan, toffélatte a'la Stina, powernap och bio med Maja och Emmy. Vi såg Mammut av Lukas Moodysson. Jag brukar gilla hans filmer, och den här var inget undantag! Filmerna är sjukt olika, men väldigt bra tycker jag! Mest troligt blir det faktiskt två biobesök den här veckan -inte illa! Som det ser ut är Benjamin Button nästa på tur, med Björns på onsdag eller torsdag. Kul, kul!

Idag har vi inte gjort så mycket ännu, men snart ska jag ta mig i kragen och gå till Stadium och köpa mig ett par joggingskor. Duktigt va? Sedan ikväll blir det hemmakväll med popcorn... Lugnt och skönt på Döbelns.

Ojojoj...

Nu var det några dagar sedan jag skrev igen. I fredags åt vi i alla fall massor med tårta med familj och vänner som tittade förbi.. och då menar jag massor med tårta! God tårta! TACK för sällskapet, tårtorna och för alla jättefina presenter jag fick! Jag tror att jag fick i stort sett hela önskelistan! Nöjd och 22 är, som sagt, vad jag är!


I lördags fikade vi med mamma på staden, och sedan träffade jag Erik innan jag gick hem och åt sushi med Maja och Maria. Vid halv nio kom Peter hit, och vi köpte lite kvällsfika och fikade och pratade och spelade musik mest hela natten. Det blev inget Harry B James dock, tyvärr, då Peter hade glömt sin legitimation och vakten gjorde sitt jobb. Attans. Men det blev en riktigt trevlig kväll ändå! Vid fyra-halv fem på morgonen dök Erik upp och vi lyckades sova tre stycken i bäddsoffan. Nu vet vi att det går!

Igår följde jag med Erik till Harry B James för att hämta grejor och träffa Erwin och Björns, och sedan gick vi till Centralstationen där Erwin och Erik åkte mot Åsa och jag och Björns stannade för att fika tills mamma och Maja kom och det blev en liten lunch av det hela. Mycket trevligt! När jag och Maja kom hem satt vi vid våra datorer, slötittade på tv och lagade mat tills Holiday började på tv 3. Vilken mysig film!! När den var slut gick Maja och lade sig, medan jag och Jocke via telefonkontakt lyckades göra en riktigt tjusig hemsida inför vår turné. Det blev sent, men det var det värt!!

Idag ska jag ringa lite samtal, mestadels inför turnén, och sedan ska jag nog försöka läsa lite, och sova en stund. Resten av veckan kommer förhoppningsvis att bestå av biobesök, lite sångövning och annat trevligt. Härligt!

RSS 2.0