Update.

Nu var det några dagar sedan jag bloggade. Lite synd, men jag gissar att det är lätt hänt nu när jag börjat jobba.. Det blir inte lika mycket tid över till min kära Mac.

Sedan sist har jag mestadels jobbat med packning av choklad, och lite annat pyssel på Betsy's. Det är roligt tycker jag, och det är mycket choklad överallt... Jag drömmer till och med om praliner! Jag har även haft en spelning med Martina som efter förutsättningarna gick över förväntan. Efter spelningen minglade vi runt på sta'n med Linnea och David och hade en riktigt rolig kväll. Jag skrattade så att jag hade kramp i både käken och magen!

I fredags kom mamma och mormor hit och mös med oss, och Karin, Micke och Hanna kom äntligen hem från San Francisco. Vi har haft en riktigt trevlig helg med mycket familjemys, och jag har även hunnit med lite extra jobb i lördags! Ikväll har jag och Maja haft Fredrik här på middag och nu är jag väldigt, väldigt mätt. Tror att det är dags att sova nu.

Jobb och snuva.

Stina här: Hesast i staden, och har en spelning imorgon. Mm, det blir bra. 

Jag har nu jobbat min andra dag som chokladpackare på Betsy Sandbergs choklad. Ett helt okej jobb faktiskt! Jag får pyssla med en massa god choklad, känna att jag gör lite nytta, tjäna pengar och smaka en pralin eller två. Mitt enda problem just nu är att jag är hes och snuvig, annars är det fina fisken.

Nu blir det rep med Martina inför spelningen imorgon, sedan ska jag hem och mysa med Maja och Maria innan jag kryper till kojs. Behöver sömnen extra mycket nu när jag jobbar. Jag var förresten alldeles för frusen för att kunna somna igår, så jag gick upp och klädde på mig (utanpå den långärmade tröjan jag redan hade) en collegetröja, leggings och stickade tjocksockar a'la mormor, sedan sov jag gott. Undrar om det blir samma rejäla mundering i natt..? Det är KALLT här i huvudstaden.

Laddar inför morgondagen!

Imorgon är det jobb som gäller. Känns bra. Sitter dock med hosta och ögon som svider för tillfället, men efter lite te med honung och en god natts sömn ska jag nog vara fit for fight! Efter jobbet ska det övas med Martina inför spelningen på torsdag. Spännande att se hur mycket vi kommer ihåg från senaste repet..!

Idag har jag varit på en intervju som jag inte vet hur det gick med, fikat med Maja och Amanda, pratat med Erik i telefonen om att de vill ha fler lektioner och att jag gärna kommer dit igen, lagat mat, laddat inför morgondagen och en massa annat. En bra dag!

Nu är det te- och tv-kväll med syster som gäller!

Tillbaka i lägenheten -igen!

Nu är jag åter i lägenheten i Stockholm. Min helg har varit så rolig, med otroligt mycket musik, nya bekantskaper, låtskrivning, inspelning, härlig mat, sånglektioner, massage, glögg, pepparkakor, vänner och det ena med det fjärde! Tack Erik och Erwin, och alla andra jag träffade på Åsa, för en riktigt fin helg!

Imorgon är det intervju som gäller, för ytterligare ett receptionistjobb. Vore kul om jag fick det jobbet, och om det i sådana fall går att kombinera med chokladjobbet på något vis. Då skulle jag känna mig lugn inför den närmaste framtiden!

Hej från Sköldinge!

Jodå, det fanns tid till att sitta lite vid datorn! Nu är jag framme på Åsa och ikväll blir det middag och cafékväll, och sedan imorgon får vi se vad det blir. Konstigt att vara tillbaka i skolmiljöer, men det här känns riktigt skoj! Bara att få träffa Erik och Erwin igen är ju grymt!

Se där, se där..

Jag hade visst inte flängt klart ändå... Det verkar som att det bär iväg mot Sköldinge och Åsa Folkhögskola för att hälsa på Erik och Erwin i ett par dagar! Kul! Jag lär ta med datorn, men vi får se om jag får någon tid att blogga. Om inte är jag nog tillbaka till på lördag i alla fall.

Hej!

Working girl!




Jag har fått ett jobb! Under december ska jag jobba extra med att packa choklad..! 
Nu ska jag och Maja hugga in på pralinerna jag fick med mig för att jag ska lära mig vilka som är vilka, och hur de smakar om det blir så att jag får hoppa in och jobba i butiken.. Ingen dum start! Jag besparar er jobbdetaljerna, och sammanfattar med att det känns bra att ha en inkomst under december, det är inga problem om jag skulle få receptionistjobbet jag var på intervju för igår, och jag kommer att få jobba med choklad. Det räcker.

... och tillbaka!

Så var man återigen på plats i soffan i Stockhom, med datorn i knät. Intervjun idag kändes okej, men efter alla resor kändes det väldigt hasigt. Jag kom in, pratade med två olika män i olika rum på en halvtimma och så var jag på väg ut... Jag hoppas att jag sade något vettigt under tiden, för det verkar vara ett härligt jobb! Och imorgon ska jag provjobba som chokladpralinpackare inför ett heltidsjobb under december som jag mest troligt får.. Det blir jobbigt det här, nu när man börjar få svar och "erbjudanden" från olika ställen, men inte kan tacka ja till ena förrän man vet vad det är som gäller med det andra... Illa...!



Det gjorde lite ont i mig att kliva på tåget imorse. Jag har haft det så otroligt bra uppe i norr..! Sånglektioner som mest troligt leder till fler lektioner och andra jobb inom ämnet, Trekilen och snö och pappa, mamma och mormor, Östersund och kören och sångteknik, och en massa roligt med Jocke i Hammarstrand. Promenader i vinterlandskapet, kardemummaskorpor med mjölk, underbara chokladpraliner, vänner, pannkakor, ansiktsmask och fika hos Solveig och KG och jag kan fortsätta hur länge som helst... Underbart! Jag har mått så gott och känt mig så avslappnad att det nästan kändes fel att åka tillbaka. Nu är jag dock här igen och jag ska göra det mesta och bästa av mitt första år i Stockholm, sedan ska jag utvärdera hur det känns och vad jag vill göra och förändra inför 2010. Sjukt att det bara är ett drygt år tills det är 2010..!

Hej från Trekilen!

Till er som hört av er och vill ses medan jag är "hemma": Tyvärr, tyvärr räcker inte tiden till..! Jag har inte ens hunnit svara på era sms förrän nu, vilket jag ber om ursäkt för! Det känns som att jag mest flängt omkring senaste veckan faktiskt (Köpenhamn, Oskarshamn, Stockholm, Östersund, Hammarstrand, Östersund, Trekilen), men det känns bra. Jag får se till att prioritera och vila så mycket det går när jag är här uppe, vilket har inneburit att jag inte mellanlandat längre än nödvändigt i Östersund, men förhoppningsvis kommer jag upp relativt snart igen -och ni vet att ni är välkomna ner till Stockholm! Jag saknar er, kära vänner!!

CVT-seminariet idag var jättebra, och jag känner mig ännu mer taggad inför sånglektionen på måndag, och att eventuellt bli lärare i framtiden. Det är så kul att se alla framsteg och att känna att man verkligen kan göra skillnad! Helt fantastiskt! Vill ni ha en sånglektion är det alltså bara att säga till med andra ord! Jag håller på att bli en riktig nörd, men det gör inget.


På tåget i onsdags fick jag sällskap av Mikaela med vovve från Sundsvall.
Jag trodde inte att jag skulle tycka att en hund utan päls var söt, men tji fick jag!

Nu sitter jag på Trekilen med pappa och Göran och vi har tittat på tv, fikat lite och skrattat åt härliga youtube-klipp. Jag tar uppenbarligen med mig mina vanor när jag flänger omkring..! Det är dock skönt att vara här i tystnaden och snön. Jag säger bara VINTER! Jag kanske ska att ta en promenad med mig själv imorgon förmiddag och bara njuta av detta underbara väder! Eller ja, idag var det lite för blåsigt för att vara underbart, men om det är mer åt det vindstilla hållet imorgon ska jag absolut passa på.

Imorgon är det dags att flänga vidare igen. Det blir bra. Och på måndag kväll eller på tisdag morgon är det dags att åka mot Stockholm. Det känns nästan lite konstigt att åka tillbaka dit..! Jag har blivit så otroligt inspirerad att fortsätta med musiken sedan jag kom upp, och jag har känt mig lugnare än på länge, men jag gissar att det har att göra med att jag inte har några riktiga rutiner eller något jobb i Stockholm ännu... Jag ska se till att sjunga och spela mer i storsta'n också, nu när mina vänner är tillbaka från lov och turnéer, så kanske musikinspirationen håller i sig också!

Hej från mormor i Östersund!

Då var man i Östersund. Jag hann med kören i onsdags, och efter det åkte jag till Hammarstrand. Där har jag smakat på "Allt för byn-pizzan", promenerat i minusgrader och snö, njutit av lugnet, fikat kademummaskorpor med mjölk och haft det bra! Jag har också haft en sånglektion, och det är så roligt..! Funderar faktiskt på att plugga till CVT-lärare när jag blir nog gammal, om sisådär fyra år! Ikväll har jag sjungit med gospelkören på Jamtli, och imorgon har vi CVT-seminarium med Astrid. Det ska bli så sjukt roligt, och intressant, och nyttigt med repetition. CVT står för Complete Vocal Technique, som är världens bästa sångteknik, för er som undrar.



Efter seminariet imorgon ska jag och pappa åka till Trekilen. Underbart ska det bli! Vi ska bara ta det lugnt, och sedan på söndag ska jag mest troligt åka tillbaka till Hammarstrand för ytterligare en sånglektion, och för att Jocke ska få hjälpa mig att lösa lite tekniska problem. På tisdag klockan 14 behöver jag dock vara tillbaka i huvudstaden för en anställningsintervju.. Wish me luck!

Hej från lägenheten i Stockholm!

Jaha, då var man hemma igen då! Eller är det imorgon när jag kommer till Östersund, eller är det på lördag när jag och pappa ska ha myskväll på Trekilen som jag är hemma..? Jag har faktiskt ingen aning om vad som är hemma och borta just nu...

Hur som helst hade jag det väldigt trevligt hos Markus! Det blev en väldigt kort visit, men jag fick träffa min vän, se hur han bor och se litegrann av Oskarshamn innan det var dags för bussresan tillbaka hit till Stockholm. Vi hann också med god och nyttig mat, som alltid när Markus står i köket. Tack kära Markus för ett fint (och nästan helt) dygn!

Bussresan gick bra. Tittade på en livekonsert med Norah Jones och den var helt suverän. Hann också med att prata en massa i telefonen och fika mitt resefika. Jag börjar (peppar, peppar) vänja mig lite vid alla dessa resor, och imorgon är det dags igen. 8:30 går tåget mot Östersund. Det ska bli så skönt att komma hem-hem(?) en sväng!

Hej från Oskarshamn!

Resten av vistelsen i Köpenhamn var verkligen underbar! Konserten gick helt okej för min del, och vi hade så otroligt roligt! Hela gruppen sjöng "Long train running" tillsammans och oj, vad det svängde -fina stämmor och grymt komp. Det blir inte mycket skojigare än så! Jag fick också träffa en massa lärare och jag fick träffa kvinnan bakom hela sångtekniken, jag träffade grymma musiker, jag träffade andra sångare och sångerskor och jag hade en fin kväll helt enkelt. Seminariet dagen efter var kanske inte det mest livade seminariet vi har haft rent volymmässigt då stora delar av gruppen hade lite huvudvärk efter kvällen och natten, men det blev en bra dag. Jag jobbade med lite sångtekniska övningar, och det gick galant! Jag behövde verkligen känna det efter att inte kunnat sjunga ordentligt på hela helgen, så trots mina badbollar fick jag åka därifrån helt sanslöst peppad på att sjunga och öva och utvecklas, och med ett diplom i handen. TACK CVI!!!


My & Malin, min CVI-grupp inkl. huvudlärare och pianist, Malin & hennes roliga pappa

Efter att vistelsen på CVI var slut åkte jag och Malin till hennes pappa med sambo i Taastrup, där vi fick underbara pannkakor medan vi tittade på "All stars" som är Danmarks motsvarighet till Körslaget, och där vår lärare är musikansvarig. Riktigt kul att se! Vi gick sedan och lade oss relativt tidigt och sov som stockar. Igår hann vi sedan med en hel del.. Vi åt frukost bestående av wienerbröd (Jag och Malin delade dock, och så kompletterade vi med vanliga smörgåsar.. Det kändes bäst så, haha!), åkte till köpcentret City 2 där vi strosade runt en stund innan vi åkte tillbaka till hennes pappa för att ta med honom till Toys R' Us och kolla på julklappar till Malins barn, och efter det åkte vi till "Slaktarn" och köpte lunch (d.v.s. smörgåsar med olika pålägg) som vi åt tillsammans innan vi packade det sista och gav oss ut på vägen mot Oskarshamn! Bilresan gick jättebra och det kändes som att vi hade kunnat fortsatt att prata hur länge som helst. Helt underbart!

Väl framme kom Markus och mötte mig och vi gick hem till honom, och efter en välbehövlig dusch fick jag äta en underbar middag bestående av lax med grönsaker och linser. MUMMA! Det är så gott med riktig mat!!! Idag har jag i princip vaknat, pratat med en kvinna om jobb, pratat med min syster och fixat lite med min packning, och snart kommer Markus hem. Vi ska umgås och bara ta det allmänt lugnt tills min buss går vid 17: 40 ikväll. Det är så roligt att vara här!

... När jag är tyst och inte har något särskilt att fokusera mina tankar på är det som att det är någon som pratar danska i mitt huvud... Undrar hur länge det kommer att vara så...?

Hej från Köpenhamn!

Nu sitter jag i klassrummet på CVI i Köpenhamn och äter lunchmacka. Skönt med internetuppkoppling! Halsen var arg på mig igår, men sången gick helt okej och med lite värktabletter klarar man mer än man tror. Jag blir dock varm och trött, i både halsen och kroppen, och svettas av nästan ingenting. Det märktes extra tydligt alldeles nyss när jag soundcheckade med bandet inför kvällens avslutningskonsert.. Ojojoj, vad det tog på kropp och hals att sjunga låten en enda gång. Helt otroligt. Så nu sitter jag här och låter igentäppt och är trött, men jag är ack så glad för det! Det är så otroligt roligt att vara här med gruppen, och se institutet, alla lärarna, och Köpenhamn. Underbart! 

Igår var det en bra dag här på skolan, och på kvällen övade vi tillsammans inför konserten innan vi gick till vandrarhemmet där vi åt lite middag och sedan lade oss för att sova. Jag, Malin och My (mina rumskompisar under helgen) hade dock så roligt att det dröjde någon timma extra innan vi mötte John Blund. Det var en sådan där underbart härlig skrattkväll! Vi skrattade åt allt och ingenting och kunde bara inte sluta.. Ikväll är det fest med alla sångare här på institutet, vilket jag också hoppas och tror blir ordentligt roligt! Jag längtar till sången är över och jag kan njuta ordentligt av de andras sång och en underbar kväll!

Jag ska försöka ta lite bilder under dagen och kvällen, så att ni får se hur jag har det!

Nu börjar vi igen..! Ha det fint!

Mot Köpenhamn!

Idag mår jag ungefär som igår. Svullna och lite ömma halsmandlar, och matt i kroppen. Skönt att det inte blivit värre i alla fall.. Gick med Maja, Ace och Linda en sväng på sta'n idag faktiskt, men jag fick vända och gå hem ganska snabbt då min kropp inte riktigt orkade med. Jag hoppas verkligen att jag får mer energi i Köpenhamn! Nu sitter jag och värmer min frusna kropp med en kopp rött te och lite godis som jag nallade från mitt tågfika. Vardagslyx till tusen!



Köpenhamn, ja.. Om några timmar är jag på plats på nattåget mot Köpenhamn. Det ska bli riktigt spännande att se staden, och det ska bli så roligt att se alla i gruppen igen. Jag vet inte hur det är med internetuppkoppling där vi ska bo, men om det finns någon sådan som är något att ha ska jag verkligen försöka hinna med att blogga lite! Min kära Mac får ju följa med för säkerhets skull. Sedan har jag glömt berätta att jag kommer mellanlanda hos Markus på vägen tillbaka! Jag åker med Malin från Köpenhamn till Oskarshamn på måndag, och där ska jag umgås med Markus tills jag åker till Stockholm på tisdagen, och på onsdagen åker jag förhoppningsvis till Östersund. Det händer grejer! Kul, kul!

Mycket bättre...

Idag får ni hålla tillgodo med en bild från årets midsommarfirande. 
En söt krabat som överraskade mig tidigt en morgon... Söt va?!



Åh, nu känns det mycket bättre! Halsen är fortfarande inte vad den borde, men den känns bättre och jag kan som sagt sjunga någorlunda fint utan att det gör särskilt ont. Jag har även hunnit beställa tågbiljett till imorgon, packat det mesta, och fått ett par glada besked angående jobb (ingen anställning, men jag är på väg i rätt riktning i alla fall), ätit jättegod middag med Flickorna Flax och sedan har vi mumsat på muffins till Grey's anatomy... Mmm, nu mår jag gott! Håll en tumme för att det här håller i sig nu!

GRATTIS!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, KÄRA PAPPA!



Hoppas att du får en finfin dag, och att du njöt ordentligt av vår sång imorse!

En ny dag.

Idag vaknade jag med minst lika stora halsmandlar som igår, som till på köpet gjorde ont dagen till ära, och när vi åt frukost orkade jag knappt sitta kvar tills jag ätit färdigt. Det kändes inte hoppfullt inför helgen... Jag har dock tagit det lugnt idag; druckit massa te med honung, ätit bra mat, tittat på tv, chattat och faktiskt registrerat CV på en massa bemanningsföretag och sökt flera jobb. Hör och häpna -det känns bättre! Jag är fortfarande matt och öm i halsen, men jag har försökt sjunga och det går ganska bra, och jag känner mig ganska kry i övrigt. En lugn promenad på det här så ska jag nog snart vara tillbaka på banan igen!

En finfin kväll!

Vilken vilodag detta har varit! Jag har bara varit hemma och tagit det lugnt. Sov till och med en timma på eftermiddagen innan Maja, Linda och Ann-Caroline kom hem. Tyvärr känns det inte alls som att mina halsmandlar tröttnat på sin lek ännu, så det blir nog ganska mycket vila imorgon också. Efter att vi ätit kanongod middag åkte hur som helst tjejerna iväg på konsert, och jag hade sällskap av Cathrin som kom förbi med muffins. De var ordentligt goda kan jag säga! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, tittade på Desperate Housewives, lyssnade på Dixie Chicks och drack ett par koppar te. Det blev verkligen en jättemysig kväll, och nu är jag återigen peppad att söka jobb. TACK CATHRIN! Imorgon blir det samtal, lite förändringar på CV't och registreringar på diverse bemanningsföretag, och vila för halsen. En promenad vore trevligt också... Någon som har ett tips på en fin runda här i storsta'n? Vill ha lite variation nu känner jag, då jag känner att jag kan rutten till Gamla stan och Söder.

Lägesrapport.

Idag leker mina halsmandlar att de är badbollar. Jag har fortfarande inte särskilt ont i dem, men de är stora och det är lite jobbigt att prata och att sjunga är väl inte att tala om. Det känns tjockt i mitt huvud och jag är matt i kroppen, och en god natts sömn verkade inte hjälpa nämnvärt. Attans! Jag som behöver öva! Jag får väl göra ett försiktigt försök efter ytterligare en kopp te och hoppas på det bästa. 


Mina underbara föräldrar uppe i norr. Jag längtar!

Till helgen ska jag alltså till Köpenhamn för att avsluta sångkursen som jag gått. Det känns vemodigt och roligt, och jobbigt och lättsamt på en och samma gång... Jag hoppas dock att jag får känna mig lite piggare och klarare i huvudet, och att halsen ska återgå till det normala till dess, så att jag kan njuta av det sista seminariet. Helgen efter det ska jag hem till Östersund. Det känns verkligen jätteskönt och eftersom jag fortfarande inte har något jobb funderar jag dock på att åka hem några dagar tidigare, så att jag hinner träffa kören lite extra, mysa med mormor, mamma och pappa och hälsa på ett par vänner och bara ta det lugnt. 

Frusen..



Mmmm, jag tror att jag håller på att bli förkyld, lagom till avslutningskonserten och allt. Min vänstra halsmandel är större än vanligt (vilket är stort!), jag är jättetrött både i kroppen och i huvudet, och jag fryser... Nu ska vi ner och fixa med tvätten, men efter det är det te och en filt i soffan som gäller. 

Bilden är ytterligare en bild från min och Jockes fotostund. Den är inte färdigredigerad, men jag gillar den och den passar ganska bra till inlägget.

Besök!

Just nu är jag ensam i lägenheten. Maja är på Centralstationen och hämtar Ann-Caroline som ska bo här den här veckan, tillsammans med mig, Maja, och Linda som kommer ikväll. Fullt hus nu i några dagar, och det ska bli riktigt skoj! De andra ska dock på konsert imorgon, men jag sparar pengarna och får en kväll för mig själv. Då kommer jag hinna öva inför konserten på lördag, och sedan ska jag sitta i soffan med en kopp te och bara ta det lugnt. Underbart.

Saknad.

Idag är en sådan där dag då jag saknar en massa saker. Jag saknar mamma, pappa och Karin med familj, jag saknar mina vänner, jag saknar Jämtland, jag saknar snö, jag saknar att gå på basketmatcher, jag saknar att spela musik med mina vänner, jag saknar Fristilen och att gå på BodyPump och BodyStep inte minst, jag saknar att gå och fika och jag saknar, saknar, saknar. Det känns rätt att vara här, men jag saknar...

Vi är så himla bra!

Nej, vi har inte lyckats skaffa något jobb såhär på söndagen, även om jag fixat med lite sökningar och så. Pengaångesten börjar smyga sig på ganska rejält eftersom jag ska till Köpenhamn nästa helg, och hem till Östersund helgen efter det och en hel del pengar kommer att gå till resor, men det är bara att söka, söka, söka, och hoppas på att få något svar snart...



Åter till det vi är så himla bra på, jag och min syster: God mat och mumsigt fika! Idag var vi chokladsugna, som vanligt, så vi tog och snodde ihop lite müslibräck. MUMS!!! Det blev otroligt gott vill jag lova..! Tänk er knastrig müsli inbakat i en krämig chokladkola.. En ny favorit hos de yngre systrarna Wahlén! Bonusen var att vi har alla ingredienser hemma -bara basvaror! Tänk vad vi kan...

Tack för idag!

Det blev en lugn dag idag, precis som jag förutspådde. Den har i korta drag bestått av Sex and the City, Stjärnor på is, god middag och en underbar chokladkaka a'la Maja. Hon kan hon, min underbara lillasyster.



Vi tog oss även iväg på en promenad till Macoteket där jag spenderade lite pengar. Egentligen spenderar jag inte mer pengar än nödvändigt nuförtiden, men jag såg dessa inköp som en investering i våra framtida filmkvällar här i lägenheten! Det känns mycket bra! Jag kan numera koppla min underbara Macbook till tv'n, och jag har även lyxat till det med en fjärrkontroll till hela paketet. Jag vet i alla fall en person som är väldigt avundsjuk på den detaljen!

Jag vet inte vad det är jag gillar med att sitta uppe ensam, men det är helt underbart! 

Oups!

Nog blev det galej igår! Det började med vinkväll hos Johanna tillsammans med några Östersundare. Vi pratade, kollade lite smått på Idol och åt mängder med chips innan vi bestämde oss för att gå ut. Kvällen fortsatte med lite mer vin på Riche innan vi dansade loss på Berns! Grymt roligt vill jag lova! När vi väl kom hem värkte fötterna, och ögonlocken var blytunga, och efter chipsen hade vi inte en tanke på nattamat, så vi masade oss i säng på en gång. Som sagt; grym kväll! 



Idag är vi seeega. Vi klev upp vid 13:30, åt frukost och nu sitter vi framför tv'n med en varsin dator i knät. Jag har en känsla av att det är just så hela den här dagen kommer se ut. Eller ja, förhoppningsvis tar vi oss iväg på Macoteket och köper lite grejer till min dator.. Och sedan borde vi handla lite grejer hit hem också. Och laga mat. Mmm, det blir lagom.

RSS 2.0