STINAS GODA MÜSLIBRÄCK

Blanda följande i en kastrull och koka ihop det till en lite tjockare smet 
(ju längre du kokar desto segare, och senare hårdare, blir kolan):

50 g smör/margarin
0,75 dl rårörsocker
2 msk kakao
1 msk sirap (honung fungerar också bra tycker jag)
2 msk vatten

Häll i müsli och rör ihop det till en smet och bred sedan ut det på ett bakplåtspapper.
Sätt in i frysen eller kylen beroende på hur hårda bräck du vill ha, och vänta tills konsistensen är så som du vill ha den. Servera och ät upp direkt!

Minnet är kort, men smalt...

... som min kusin Lars skulle sagt...

Jag har ju helt glömt bort att ge er receptet på mitt supergoda müslibräck! Förlåt Elin och Lisen! Jag hade gjort en fin bild och grejer med receptet och när jag skulle publicera det så krånglade allt och jag gav upp, och sedan har jag helt enkelt glömt bort det. Förlåt! Jag kom på det när jag läste ett recept på en annan blogg som verkade gott. Jag kan prova det (och eventuellt modifiera det) och sedan kan ni få det receptet också, som kompensation för att ni fått vänta!

Recept på bräck kommer i nästa inlägg!

Hook & Julmust


Nu ligger jag och mamma i en varsin soffa, med levande ljus spridda över rummet, och njuter av filmen Hook. Den är ju så bra, och jag blir så nostalgisk! Till filmen har vi delat på en julmust, och tänk så gott det är! Jag har inte druckit julmust senaste åren, men i år har jag passat på och jag har njutit riktigt ordentligt. Underbart!

På bättringsvägen!

Japp, nu är jag på bättringsvägen. Det blir ännu en dag här på Trekilen med mamma och pappa, och Maja kommer ikväll, men jag mår mycket bättre idag. Jag kan äta igen, jag har varit på promenad och vi har skrattat åt pappa Rudolf i Sunes jul. Skönt att bara få slappna av och vara på ett och samma ställe en stund...

Tyvärr fick jag vaken träffa Lisen eller Rikard idag, men jag litar till att jag hinner träffa dem innan jag åker tillbaka till Stockholm igen, precis som Marlene och de andra tjejerna som jag skulle ha träffat igår.. Ojoj, det är många jag vill träffa, och det är väl kanske bara att inse att jag kommer att hinna med alla... Men som sagt; kom och hälsa på mig i Stockholm!!!



Stina tycker...

... att Rumpnissarna i Ronja Rövardotter är ungefär hur roliga som helst!

Blä...

Nope, här blir jag inte friskare... Usch. Antagligen är det min kropp som säger åt mig att jag ska vila och stanna längre än 24 timmar på ett och samma ställe, och då får jag väl så lov att lyssna. Känns riktigt tråkigt att inte få träffa mina vänner idag, men jag får försöka boka om det på något vis helt enkelt...

Något positivt är ju att jag lyckats få fram tre inlägg på en och samma dag. Jag ser det som lite kompensation för den senaste tidens bloggtorka.

Jag tävlar..!

Som några av er säkert redan vet läser jag Claudia Gallis blogg (kolla in Misses lista på kanal5.se om ni inte redan sett det -jag och syster fick oss många goda skratt efter Grey's Anatomy på onsdagkvällarna.. Grymt!), och idag har jag bestämt mig för att vara med i den här veckans tävling..! Vinsten består av ett jättefint armband från Bados, som ser ut såhär:



För att vara med i tävlingen skulle man skriva till henne vem man skulle vilja vara för en dag, och efter en stunds överläggande med mig själv valde jag Natalie Maines som är sångerska i Dixie Chicks. Tänk att vara så härligt öppen, stark och modig som hon är, och tänk att få sjunga deras underbara låtar inför helt sanslöst många människor. Inte dumt! Jag undrar om jag påverkats av att jag lyssnat på Stocketittkonserten hela helgen och blivit jättesugen på att sjunga deras låtar igen, och inte kan vänta tills det blir sommar och jag och mina fina vänner kan ordna en ny konsert..? 

Om ni också gillar armbandet kan ni tävla här:
http://claudiagalli.blogspot.com/2008/12/tvling-armband-frn-bados.html
(Jag fick inte göra någon snygg länk, så ni får helt enkelt kopiera och klistra in..)

Vilken julrusch!

Här uppe händer det grejer..! Många bilresor har det blivit och många människor har jag träffat. Underbart!

Det hela började med en alldeles underbar julafton med god mat, fina presenter, trevligt sällskap och en långpromenad, precis som väntat. På juldagen fortsatte vi med vårat julmys, och på kvällen skjutsade jag syster till Östersund och fortsatte själv till Hammarstrand där jag hjälpte Jocke & co genom att sitta i insläppet till deras Hemvändarkväll. Trevligt, men trött blev jag, och några blåmärken fick jag. På annandagen bar det av till Östersund för att gå på releaseparty, vilket var så grymt roligt! Var man än tittade såg man någon man kände och alla var glada och nöjda; Starkt jobbat Hindenburg!!



Den 27:e träffade jag släkt och vänner på Trekilen, och hade en riktigt mysig dag innan jag åkte och fortsatte myset med Suspiciouspojkarna i Östersund. Vi lyssnade på inspelningen av Stocketittkonserten och spelade tv-spel, och jag somnade en stund också.. Sedan igår åkte vi tillbaka hit till Trekilen och jag var så trött att jag till och med lade mig och sov två gånger, trots att vi hade besök... Illa, men välbehövligt... Idag mår jag lite krassligt (kanske därför jag var så fruktansvärt trött igår), men jag hoppas att det ska bli bättre snart så att jag får åka in till Östersund och först och främst träffa världens underbaraste Marlene som jag saknar så otroligt mycket, men också för att träffa en massa trevligt folk som vi dragit ihop till en storfika på Pause... 

Kom igen nu Stina.. Bli frisk, bli frisk..!

Da'n före doppareda'n!

Tänk att det är julafton imorgon! Helt otroligt.. Här i Stockholm känns det som att det är september ungefär, så jag längtar tills jag och syster vaknar på tåget imorgon och är i ett vintrigt Jämtland. Då ska vi åka upp till mamma, pappa och mormor på Trekilen där vi ska äta julfrukost tillsammans. På eftermiddagen kommer sedan Karin, Micke och världens sötaste Hanna, morbror och kusinerna för att fira jul med oss. Jag gissar att det blir en promenad (eller två) eller lek i snön, och en hel massa ätande, som vanligt.. Lite Kalle Anka och resten av tv-programmen som fortsätter att rulla medan några i gruppen tar sina powernaps hör också till. Mmm, mysigt ska det bli!

Kladdkaka



Ville bara visa en liten bild (tagen med datorn, för nu hittar jag inte ens kameran...!) på min kladdkaka! Mumma! Kladdkaka med lite god vaniljröra och kanel till en kopp gott glöggte låter fantastiskt, eller hur?!

Hej och hå, tillbaka igen!

Nu är jag åter i lägenheten i Stockholm. Det var jättekul, om än hektiskt, att åka hem en snabbis! Jag fick träffa mamma och mormor, hämta Pandasaker som jag köpte när jag hade pengar, följa med mamma och Johan och julshoppa och fika lite, köpa sushi på Sammurai där de kände igen mig på en gång och jag fick extra klubbor och chokladbitar och riktigt fin service -en gång stammis alltid stammis, träffa kören och ha en riktigt fin julkonsert och sedan åka nattåg ner hit igen. Jag kan säga att jag sov riktigt gott på tåget efter min händelserika dag! 

Imorse kröp jag ner i sängen och sov några extra timmar när jag kom hem, och sedan och åt jag frukost med Maja innan jag gjorde henne sällskap till jobbet. Jag har efter det planerat lite inför min vistelse hemma, försökt få tag på en kvinna angående jobb utan att lyckas, tittat på tv, bakat en liten kladdkaka, och nu ska jag alldeles strax ta med en efterlängtad dusch.. Sedan blir det en kopp te, en bit kladdkaka och en god bok eller ett trevligt tv-program. Kvalitetstid med mig. Härligt.

De enda sakerna jag verkligen borde göra idag är att packa upp min väska från igår, och börja packa inför hemresan, och att möta upp Sofie som är så snäll att hon tar med sig min kvarglömda laddare från jobbet. Annars är det inte mycket som behöver göras överhuvudtaget innan jag kommer hem... Härligt med två dagar där bara humöret får styra!

Förlååååt!

Nu har det varit pinsamt dåligt med uppdateringar i bloggen. Jag har helt enkelt varit för trött när jag kommit hem från jobbet, och inte haft tid på morgnarna...

Senaste dagarna har förutom jobb bestått av lite förberedelser inför gospelkonserten imorgon, bokande av tågbiljetter, chokladfunderingar inför julen, fika med Elina -mycket trevligt, middag med Sofie som hakade på efter jobbet i torsdags och lite sådant.. 

Fick veta idag att det inte verkar finnas något jobb för mig på varken måndag eller tisdag, så jag kommer åka ner till Stockholm egentligen helt utan anledning på söndag natt, bara för att åka upp igen på tisdag natt. Känns sjuuuukt segt, men fördelen är att jag finns här OM det visar sig att de behöver folk i alla fall, och att jag faktiskt får lite tid för mig själv. Tur att jag inte betalar alla resorna ur egen ficka!

Kommer alla vara hemma till jul och nyår? Jag kommer nämligen att vara i Jämtland från julafton till 2/1, så hör av er om ni vill ses!!

Ledig!

Idag är jag ledig från jobbet..! Anna är här och hälsar på, och vi ska mysa hela dagen. Det blir lite strosande på staden, en träff med Karin och Hanna, och sedan ska vi laga kalasgod middag ikväll. Underbart!

Trötter...

Idag är jag trött. På senaste tiden har jag jobbat, jobbat och jobbat, och jag trivs väldigt bra på Betsy's! Det känns faktiskt tråkigt att det inte är ett fast jobb... Jag har också träffat Björns och vi åt god mat och spelade och sjöng som vanligt, haft myskväll med syster till Idolfinalen, träffat härliga Simon en sväng, och varit på Luciafest hos Martina och Linnea. Jag har så mycket roligt för mig nu! Det enda som inte är riktigt bra är att jag inte har något jobb efter jul. Jag känner att det stressar mig, men jag får lita till att det löser sig helt enkelt. Håll era ögon och öron öppna för min skull är ni snälla!

Imorgon ska jag jobba, och sedan kommer Anna hit! Det ska bli så kul att träffa henne igen, och på tisdag är jag ledig så då ska vi mysa hela dagen. Kanoners!


God morgon!

Idag har jag och Maja klivit upp i tid för att tvätta. Duktigt värre. I och för sig borde vi ha gjort det för en vecka sedan, men det är en annan femma.

Igår jobbade jag, som vanligt, och sedan åkte jag till Carro, Bengan och Frida där jag fick god middag och trevligt sällskap innan det var dags att åka hem och sova. En riktigt bra dag och kväll blev det.

Resten av veckan består av jobb, sushi och Grey´s Anatomy hos storasyster med familj, middag med Björns, förhoppningsvis lite vernissage och lite fest på fredag, och sedan fest igen på lördag.. och jobb, och jobb. Det är mycket nu, men det är skoj!

Nu ska jag ta det lugnt innan det är dags att fixa resten av tvätten, och sedan är det jobb mellan 10 och 18.

Tack & hej!

Marknad och middag!

Igår var jag helt makalöst trött, och det var så otroligt skönt att få sova ut imorse! Vi vaknade, åt frukost, ställde oss i ordning och sedan gick vi till Naturkompaniet för att prova ut lite Fjällrävenjackor och sedan bar det av till Skansen där vi mötte upp Karin och Hanna. På Skansens julmarknad mös vi i ett par timmar; köpte te, knäck-klubbor, brända mandlar, saffransbullar, souvas och vinstfria lotter, och glögg, och vi hade det så otroligt bra! När vi kom hem anslöt även Micke till sällskapet och vi fikade och pratade och fixade god middag. En bra dag och en bra kväll.

Sedan familjen Wahlén-Sonnenberg gått hem har jag och Maja avsminkad oss, satt oss i soffan med en varsin dator, tittat på det fruktansvärda programmet "Sanningens ögonblick" med ett halvt öga, ätit Lindor (gott, men Betsy's choklad spelar i en helt annan liga, bara så att ni vet) och druckit glöggte. 

Mys, mys och åter mys idag alltså. Imorgon är det jobb från klockan 8, och sedan är det fullt ös som gäller mer eller mindre hela veckan! Påminn mig om att lägga mig i tid på kvällarna!

Idag hade jag förresten med mig kameran, och jag han ta EN bild (som inte blev särskilt bra -alls) innan batteriet lade av. Illa. Nu är det bättring som gäller. Tack för mig, och god natt!

Hej och hå, vad tiden går!



Nu är jag trött vill jag lova. Det känns som att jag jobbat, jobbat och jobbat senaste veckorna, men det känns så bra! Idag har jag jobbat på som en gnu och har nog provat på det mesta man kan göra på Betsy's snart tror jag. Det har varit tidiga morgnar, sena kvällar, och så har jag ändå hunnit med att träffa syster med familj, och fira Anja och Amanda och det ena med det fjärde. Imorgon är jag dock ledig, så ikväll firar jag och Maja med frukter och tv-mys, och längtar till Skansens julmarknad som vi ska till imorgon, tillsammans med Karin och Hanna. Det ska bli så roligt och mysigt! Efter Skansen blir det nog fika här hos Delicatobollarna minsann!

Uppe med tuppen!

Japp, idag är det en tidig morgon som gäller. Tänkte passa på att vara på jobbet redan kl. 7 och tjäna mig lite extra pengar! Ska skynda mig till t-banan nu! Skriver mer ikväll, om jag hinner!

Myyys...!

Tänk vad mycket mer man uppskattar en mysig hemmakväll när man jobbar och står i under dagen! Idag har jag återigen haft en bra dag på jobbet, och fortsatte sedan med att möta upp Maja på Drottninggatan där hon fikade med Maria. Efter det vandrade vi hem och började med middagen som återigen blev väldigt god; Quinoa med majs och oliver, och qourn med lite tomatsås, bönor och champinjoner till det! Nu har vi duschat, och sitter vid en varsin dator med Desperate Housewives på tv'n och fikar lite kvällsfika. Jag är så skönt trött i både kroppen och huvudet, och det blir nog raka vägen till sängen när tv-programmet är slut.. Eller är det Christine ikväll? Hoppas inte, för jag behöver sova inför morgondagen...

En skön dag!

Imorse klev jag upp, ställde mig i ordning, kokade (och åt) god gröt, fixade med min kalender och åkte till jobbet. På jobbet gick tiden jättefort, och jag fick både hjälpa till i tillverkningen och packa en massa praliner! Kul! När jag kom hem mötte Maja mig på ICA och vi storhandlade inför veckan och sedan gick vi hem och julpyntade och lagade middag. Nu sitter vi i ljuset från vår gulliga gran och tittar på en julshow. Juligt och mysigt, även om showen inte är den bästa jag sett eller hört. Snart blir det fika, och så ska vi titta på julkalendern så att vi är ikapp till imorgon.

Jag vet att jag inte haft några bilder på länge, men det har inte blivit av att jag tagit några kort på ett tag... Jag ska bättra mig!

Just det! Är det någon som har något tips på ett juligt och gott te?

RSS 2.0