Nöjd och 22 år är vad jag är!



Ja, vad ska man säga.. En fantastisk dag! Världens bästa uppvaktande av syster på morgonkvisten med muffin och finfina presenter, och sedan en kanongod brunch, en tripp till vår favorittebutik på Rådmansgatan för påfyllning av teförrådet, bokläsning och lite tv-tittning i lugn och ro, thaimiddag i soffan, en stund vid datorn och en massa gratulationer. Jag är så nöjd, så nöjd. Och 22 år.

Imorgon kommer mamma, och så blir det tårtkalas med besök av fina vänner! Vilka dagar!

Födelsedag!

Jag vill bara berätta för alla att min födelsedag hittills är HELT FANTASTISK! Den började jättebra kväll igår, med hembakad pizza, lite choklad, vin, utgång och trevligt sällskap, och fortsatte idag med att världens bästa syster kom in med världens bästa presenter och en jättegod muffin (med ett ljus i förstås). Hon har också städat undan i lägenheten och lagt ut ballonger och helt enkelt bara varit bäst! Puss på dig, Maja!

Nu ska vi iväg och bruncha! 
Tjing, tjong!

Trött, men glad!



Imorse klev vi upp med tuppen för att tvätta, tvätta och tvätta, och sedan har vi även städat och plockat och fixat och donat här i lägenheten. Imorgon är det ju födelsedag, så det är skönt om det är städat och fint då! Senare idag hade jag tänkt ta en långpromenad, men vi får se om det hinns med, och på kvällskvisten kommer Victor och Hannes hit och äter middag. Vi ska fira två födelsedagar på en gång, med hemlagad pizza och eventuell utgång, så det ser ut att bli en fantastisk kväll!

Imorgon ska jag och Maja äta mysbrunch på Sirap, och sedan ska vi bara njuta hela dagen hade jag tänkt. Unna oss riktigt god och fräsch mat, och lite gotta, och kanske kanske gå på bio eller så! Det vore skoj! Eller, om det är dåligt väder, kanske vi hyr ett par filmer, beställer hem lite mat och ringer hit några kompisar och njuter här hemma istället..! Vi får se vad vi känner för helt enkelt! På fredag kommer mamma hit och gör oss sällskap, så jag tänkte vänta med tårtkalaset till dess. Det känns nästan som att jag får fylla år två dagar i rad! Mysigt värre!

Jodå...



Idag har jag faktiskt varit ganska duktig. Jag har ringt en massa samtal inför min och Jockes turné och sedan har jag promenerat, lagat mat, fixat med lite mail som skulle skickas, och allmänt skaffat mig koll på läget. Bra där!

Imorgon kommer vår barndomsvän Jocke på besök, vilket ska bli jättetrevligt, och sedan blir det en liten promenad, och på kvällskvisten ska jag och Maja vara barnvakter till sötaste Hanna! Känns ju kanoners!

Tillbaka igen!



Åh, vad det var roligt i Uppsala! Härliga människor -både nya och gamla goda (nästa gång vill jag dock att Lisen ska vara med också, så att hela "VIP"-gruppen är samlad), spel, vin och provsmak av Jämtlands-öl, musik, flashbacks och en massa, massa prat! Vi hann även med lunch på sta'n, lite shopping (jag köpte dock inget..) matlagning, lekar, dans och annat som hör en bra helg till. Det var verkligen underbart att få träffa Elin och Sandra igen! De är så lättsamma och underbara människor, och det är så roligt och skönt att allt kändes precis som vanligt, så som det ska vara och alltid har varit. Det är det jag behöver nu tror jag; sådant som känns "som vanligt". Det är så mycket tankar om framtiden som bara snurrar runt i huvudet nuförtiden och då är det skönt att få landa i något som bara är bekant och enkelt och roligt. Tack, mina fina, fina vänner! 

Nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter, så det blir pyjamas, en kopp te och en god bok för att få tiden att gå i en timma till, och sedan kryper jag till kojs.

Fredagsmys!



Åh, vilken mysig dag det här blev! Kanonfrukost som min underbara lillasyster dukat upp när jag vaknade, och när vi ätit upp ställde vi oss i ordning och kollade lite på tv innan vi mötte upp storasyster för en helt fantastisk sushilunch! Mums, vad gott det var, och vad mysigt att träffa världens bästaste Karin igen! När vår arbetande storasyster återgick till sitt jobb vandrade jag och Maja runt en stund på sta'n, och jag lyckades fynda en jättefin tröja! Jag gav 29,50 kronor för den, och betalade med en bonuscheck som jag hittat! Vilken grej att hitta en bonuscheck på 50 spänn och byta in den mot en fin tröja OCH en tjugolapp (och femtio öre)!

Ikväll har jag och Maja suttit lite vid våra datorer, lagat kanongod middag bestående av linsgryta och hembakat bröd, tittat på Let's Dance och ätit popcorn och lite "smoothieglass"! Fredagsmys är ordet för den här dagen, minsann!

Imorgon blir det promenad till Centralstationen, och sedan bär det av mot Uppsala och inflyttningsfest hos Sandra! Som sagt ska det bli så otroligt roligt att träffa Sandra och Elin igen! Jag längtar verkligen massor!!

Tillägg till min lista...

Jag vill lägga till en sak till min önskelista: Pengar till ett par joggingskor.
Det är hårt när man inte har några pengar till saker som inte går under kategorierna "mat" eller "hyra", men då är det skönt att fylla år inom en snar framtid. Så ser jag det.

Det blir nog luuugnt idag



Idag har jag ont i mina öron, och mitt huvud är tungt... Det började lite försiktigt på tåget igår, men jag trodde att det bara var hypokondrikern i mig som fick lite ångest över ett barn mittemot mig, som satt och tokhostade från Gävle utan att hålla för munnen en enda gång... Tyvärr har det ju inte gått över och jag känner mig förkyld. Typiskt. Jag som vill följa med Maja på sta'n och allt, och så känns hela kroppen som en säck potatis. Det blir väl kanske till att läsa bok och dricka te idag helt enkelt.

Stockholm

Då var jag "hemma" igen efter en jättebra vecka (och lite till) i Hammarstrand. Vi har hunnit med i stort sett allt vi hade på checklistan inför turnén som blir av i mars-maj (det kommer mer info så småningom för er som undrar om den), och sedan har vi hunnit bara vara också, och så har jag fått jättefin hjälp som värmer i hjärtat. En viktig och bra vecka för mig. Tack!

Nu är jag här i Stockholm till på lördag då det bär av mot Uppsala. Det ska bli så otroligt roligt att träffa Elin och Sandra igen, och jag längtar massor kan jag säga! Det kan inte bli annat än bra!


Nu är vi äntligen återförenade igen. Du har fattats mig!

Imorgon ska jag umgås med min syster nästan hela dagen. Vi som suttit ihop i tre månader har nu inte setts, och knappt hörts, på tre veckor... Vi har en del att prata om, och det blir mys! På kvällen hoppas jag på besök från Victor, och sedan har jag några ärenden att uträtta och en del samtal att ringa. Det känns som att morgondagen blir en skön dag.

Tydligen försöker min kära lillasyster stjäla min sängplats nu, så det är väl säkrast att jag skyndar mig dit och tar tillbaka det som är mitt innan hon somnar... Som mitt huvud känns just nu är det inte en sekund för tidigt. God natt.


Jag har så många fina vänner... Tack för att ni finns!

På begäran...

... av min kära mor publicerar jag min önskelista för min stundande födelsedag:



Puss på dig mamma! 

Hammarstrand



Rep, Vänner, mat, förfrusna fötter, kall kyrka med bra akustik, Vänner, diskussioner, funderingar, massa prat, fika, Vänner, te, kaffe, Allt för byn, Vänner, sömn, städa, diska, mysa, Vänner, Star Wars och så vidare... Mmm, that's my week. Som det ser ut blir jag kvar till på onsdag, men vi får se.

Till helgen blir det mest troligt Uppsala med Elin och Sandra! GRYMT ROLIGT!

Upp och iväg!


Jag har världens finaste familj! Puss på er!

Gårdagen blev förstås en väldigt bra dag. Började lugnt som vanligt, ställde i ordning lägenheten inför besöket, åt "lunch" med Erik och Sara och sedan gick jag till syster. Där bjöds det på god soppa och nybakat bröd innan vi hade tv-kväll med choklad och mango. Ja, jättebra blev det.

Idag har jag haft en bra morgon med familjen Wahlén-Sonnenberg, och nu sitter jag åter i lägenheten. Erik och Sara har gjort jättefint, så för mig har det bara varit att packa det sista, släppa in ventilationskontrollkillarna som var klara på tre minuter eller något, och nu passar jag på att blogga lite innan jag åker till tåget mot Sundsvall. Där ska Jocke hämta upp mig och sedan ska vi repa och planera vad vi ska göra mars-maj hela veckan. Det ska bli kul, och jag hoppas verkligen att det blir som vi vill och att allt ska gå ihop!

Söndag

Idag har jag haft en riktigt lugn dag. Precis som igår tog jag lite sovmorgon, åt frukost i lugn och ro, och sedan var det dags för film efter lunch. På eftermiddagen kom Fredrik hit och hälsade på, och vi har ätit jättegod middag, bråkat med min kära dator som varit lite vrång kvällen till ära, och kollat Moulin Rouge efter många om och men. Oj, vad den filmen är bra -varje gång! Detta blev en riktigt bra dag, och jag har jättegoda rester kvar till imorgon. Perfekt.

Imorgon kommer förresten Erik och Sara hit. Det ska bli jättekul att se dem, och sedan ska de få bo här till på tisdag medan jag ska passa på att träffa syster med familj lite till innan jag åker upp till Jämtland i en vecka. Det känns som att även morgondagen kommer att bli finfin!






Roligt sedan sist!

Det var riktigt roligt att träffa Markus igår..! Vi pratade och pratade tills vi konstaterade att Markus snart skulle kliva upp. Då var det dags att sova, och sedan hann vi bara säga hej då imorse innan han åkte till sin buss. Tråkigt att vi aldrig hinner ses några längre stunder, men jag gissar att man får vara glad för det lilla. 

Efter att jag sovit några extra timmar klev jag upp och hade en lugn morgon. Efter lunch kollade jag på film, och sedan knatade jag iväg till Karin och Hanna för en riktig myskväll. Jag säger bara thaimat, bra tv, lite chips, lite glass, skratt och trevligt sällskap! Tack mina änglar för en riktigt trevlig kväll, och för att ni tar så väl hand om mig!

Jag saknar dock lillasyster här nere i storstaden... Jag tröstar mig med att det är inte allt för långt tills vi ses nu. Puss på dig, bästaste Maja!

Syskonkärlek på tolvslaget!


Foto: Kristofer Hedlund


Karin, Hanna & Stina


Det är vi som har hängt senaste dagarna, och det har varit grymt! Vi har promenerat, fikat, lagat och ätit mat, skrattat, sjungit, dansat, pratat om livet och allt som hör till och bara haft det så himla bra! Igår kollade jag på klockan första gången när klockan var 18:05 och kunde konstatera att jag skulle missa Björns konsert hur jag är betedde mig, vilket var tråkigt, men å andra sidan fick jag ju äta riktigt grym lasagne tillsammans med familjen Wahlén-Sonnenberg. Idag har vi mestadels varit hemma och vilat, men hann även med att gunga lite och att handla innan jag gick hem. Ikväll ska jag nämligen ta det lite lugnt, äta popcorn (för första gången på huuur länge som helst -kallades inte jag för popcorndrottningen?!) och kolla på film tills Markus kommer hit. Han ska mellanlanda här innan han fortsätter mot Oskarhamn, och även om det blir en kort visit så ska det bli jättetrevligt! Köpte även lite nytt te (på Sabis visserligen, men det är lösvikt så det känns okej) kvällen till ära. Ett grönt med Mangosmak som faktiskt var riktigt gott!

Långpromenad




Upp med tuppen, och sedan har jag tvättat, ätit frukost, pratat i telefonen, suttit vid datorn och kollat på tv. Om en kvart ska jag ut på långpromenad med Karin och Hanna, och för att sysselsätta mig och för att överraska syster har jag bakat chokladkaka (med bitar av lingonkaka i.. behövde variera lingonkakorna lite nu kände jag, så det blev någon brownie-variant) och fixat varm mjölk så att vi kan ta oss en liten fika tillsammans. Om vi ändå ska gå i någon timma kan vi ju unna oss lite gotta tycker jag.

Vi kommer dock att sakna vår lillasyster.. Klistrar in en bild på när Maja och jag fikar som lite kompensation.

Bra musik!



Ett stort tack till min fina vän Markus för att du är så bra på att ge mig bra musik! Idag tackar jag så mycket för Feist och Fleet Foxes. Du verkar nästan veta bättre än jag själv vad jag har för musiksmak! TACK!

Varm choklad...

Idag har jag sorterat tvätt inför min tidiga morgontid i tvättstugan imorgon, fikat och skrattat och promenerat med Karin och Hanna, träffat Karins kompis Anna, tittat på Grammisgalan, lagat mat och fortsatt med mina funderingar. Efter fyra dagars funderande kan man ju undra varför jag inte blivit klokare?!

Nu på kvällskvisten har jag faktiskt lyxat till det med en kopp riktigt stark varm choklad. Mums! Jag är ju egentligen en te-tjej, men en kopp varm choklad någon gång ibland är verkligen underskattat!

Morgondagen vet jag inte riktigt vad det blir av. Eventuellt ska jag träffa Karin och Hanna, och sedan på kvällskvisten får vi se om det blir till att åka till Zinkensdamm och kolla på Björns. Vi får se.

Nu tävlar jag igen..!

Den här gången tävlar jag om en stiftparfym..! Den verkar lukta jättegott, och min Green Tea är ju slut sedan ganska länge nu, så den skulle ju onekligen behövas...


http://claudiagalli.blogspot.com/2009/01/tvling-stiftparfym.html är adressen om ni också vill tävla!

Jahaja..

Då var även den här dagen slut. Kvällen har ägnats åt planering av det som eventuellt kommer att hända i mars, och det vore så roligt om det blir av och blir bra! Jag har varit väldigt Stina Wahlén ikväll, och mestadels gjort saker som inte har så jättestor betydelse för resultatet, men som är lite "pricken över i:t".. Klippt och klistrat och strukturerat och organiserat -innan det egentligen finns något att varken klippa, klistra, strukturera eller organisera. Jupp, that's me.

Imorgon kommer Karin och Hanna hit och fikar, och eventuellt, eventuellt, eventuellt kommer det även lite besök från norr. Spännande.

Rotlös

Där har vi ordet. Det är den känslan jag går runt och drar på... Om inte alltför många veckor har jag varken lägenhet eller boende, och jag gissar att det är en del i det hela, men det är på ett sätt positivt, för mina tankar om livet från mars och framåt involverar just nu inte Stockholm. Vilken bomb! Det ni.

Igår hade jag det jättemysigt med Hanna, och Karin och Micke verkar ha haft en trevlig kväll. Jag spenderade även förmiddagen hos dem innan jag vandrade till Centralstationen för att träffa Marlene och Gudmar. Även Helena var med och vi fikade och pratade i ett par timmar innan de satt på sina tåg. Då fortsatte jag mitt fikamaraton med Johan, som även han var där, och precis när vi skulle skiljas åt fick jag en meddelande från finaste Erik och även vi hann med en fika på centralen, som tyvärr var alldeles för kort, men ändå. På köpet fick jag även ge Maja en kram! En bra och social dag.

Nu är jag hemma och bekantar mig med datorn, som jag varit ifrån i över ett dygn. Får se om det blir någon film ikväll kanske.

Kan ingen bara komma fram och säga hej!?




 Tänk att vissa citat känns lika aktuella nu som för sex och ett halvt år sedan..!
Jag saknar dig, vännen! Vi kan väl ses jättesnart?


Stina funderar...

... på livet, och snurrar mest bara in sig i tokigheter. Dags att sova tror jag.

Barnvakt



Imorgon kväll ska jag vara barnvakt till världens sötaste tjej!

Ensamt

Idag känns det lite ensamt här i lägenheten. Det är okej, men lite sällskap hade inte varit så dumt... Konstigt att Maja inte är här, och inte kommer vara här på några dagar.


Jag saknar bästaste Maja!

Gårdagen var en mycket trevlig dag. Jag och Simon lagade god mat, lyssnade på musik, kollade YouTube-klipp och drack lite vin innan det bar iväg till en härlig konsert på Mosebacke. Det var mycket folk och många band, och det blev en riktigt sen natt. Fick telefonsällskap hem vid klockan tre och pratade tills klockan var närmare fem. Jag somnade ganska snabbt sedan om jag inte minns fel.. Vaknade vid tolv idag och har sedan dess suttit vid datorn, kollat på tv, handlat, lagat mat, pratat i telefonen, sökt några jobb och funderat på min framtid.

Idag är en sådan där dag då jag inte vet vad jag vill med mitt liv... Samtidigt som det känns som att jag har alla möjligheter i världen stämmer inte magkänslan och allt känns fel eller omöjligt. Knepigt.

Tillbaka i Stockholm

Igår skjutsade vi Jocke tillbaka till Hammarstrand, och sedan åkte jag och mamma till staden där jag äntligen fick träffa några av mina vänner. Det blev en fika på Pause med Marlene, Rikard och Lisen. Det behövde jag. Jag hade inte kunnat åka tillbaka utan att få träffa er! Egentligen hade jag velat träffa er mycket, mycket mer, men vi får åka och hälsa på varandra snart! Jag behöver er!

Efter fikat åkte jag och mamma till Sundvall där jag tog tåget hit till Stockholm. Jag vet inte vad jag skulle lära mig av den resan, men något bör det ha varit, för vi missade tåg av onödiga anledningar, och sedan blev det förseningar och bök och det ena med det fjärde, men efter många om och men kom jag hem. Positivt var också att vi hann åka och hälsa på härliga Åsa med familj, och sedan slapp jag ju faktiskt göra ett byte i Upplands Väsby mitt i natten..!

Idag har jag bara tagit det lugnt, packat upp och fixat med lite grejer, och nu ska jag gå och handla innan jag ska träffa Simon, och ikväll blir det konsert på Mosebacke. Det blir nog bra det här.

Nyårsdagen



På nyårsdagen klev jag och syster upp med tuppen och åkte in till stan där jag bytte bil och åkte med mamma till Hammarstrand där vi deltog i en konsert till förmån för Pelle-stiftelsen. Jag och Jocke spelade några låtar och mamma pratade lite om att vara anhörig till missbrukare, och det gick verkligen jättebra. En trevlig dag tillsammans med de andra som var med, och en fin konsert som bara hade behövt lite mer publik..! Efter konserten åt vi pizza på Kaffestugan innan vi drog med oss Jocke till Trekilen för en myskväll. Trots att jag sovit alldeles för lite blev det både ett bra och viktigt dygn för mig, av många anledningar. Tack Jocke, för att du finns och för att du ibland verkligen är bäst!

Nyårsafton!



Nyårsafton firades tillsammans med syster, Björns och Erik hemma hos Erik i Undersåker. Vi spelade och sjöng, drack champagne och så gjorde vi en kanongod tre rätters-middag, firade tolvslaget på torget i Åre där vi tittade på raketer och raglande människor, tittade förbi en sväng hos Silje och co, och så hade vi det bara bra. En riktigt fin nyårsafton! Tack för det, kära vänner!

RSS 2.0