Vinkväll

Idag har jag vaknat, ätit frukost, följt med Jocke till stationen, gått hem, ätit lunch, gått till Musikhögskolan och övat med Martina, gått hem, handlat och lagat middag med Maja, ätit middagen och nu är det dags att göra sig i ordning för kvällen. Jag är verkligen jättetrött, men det är vinkväll hos Johanna ikväll, så jag biter ihop och hoppas på att tröttheten släpper snart. Det ska bli kul att träffa lite folk, och jag hoppas att det blir en riktigt rolig kväll!



Det har inte blivit så mycket jobbsök den här veckan, eftersom jag haft besök, men jag har haft så roligt att det varit värt det! Jag tog mig dock i kragen när jag kom hem från tågstationen idag, och ringde till hemtjänsten! Det resulterade i att jag ska skicka CV och personligt brev och att de hör av sig om en och en halv vecka ungefär. Det lät hoppfullt, så håll en tumme för mig!

Ny design!

Finally! Jag tackar Jocke för hjälpen, och hoppas att ni gillar den nya blogg-looken!

As promised...

Som sagt har jag och Jocke ägnat en del tid till fotografering de senaste dagarna, och som utlovat får ni här ett par smakprov! Bara så att ni vet är Jocke inte bara duktig -han är professionell också! Kolla in www.digitalmediaartist.se!



Förutom foto har dagarna ägnats åt det gamla vanliga; matlagning, tv, jobbsök, promenader, fika och allmänt mys... Ikväll blir det ytterligare en myskväll, och sedan imorgon åker Jocke hem. I övrigt får vi se vad det blir, men mest troligt ska jag och syster iväg på någon form av galej. Det blir skoj!

Frusen, hungrig och trött...

... är vad jag är just nu. Efter frukost, dusch och allmänt "komma igång" vandrade jag och Jocke iväg till Gamla stan för att fotografera. Vi höll på i några timmar innan jag gick hem och han gick för att träffa en kompis. Jag hann bli väldigt frusen och hungrig, och nu när jag satte mig ner i soffan med frukt och te kom även tröttheten ikapp. Jag ska dock försöka hålla mig vaken för ikväll blir det Wall-E, Grey's Anatomy, Världens härligaste män och hemmagjord pizza. Inte dumt.

Eftersom Jocke inte är hemma än kan jag inte visa någon av bilderna vi tog, och jag vet i och för sig inte ens om vi fick någon bild som blev riktigt bra, men det kommer så småningom. Vi tänkte fortsätta inomhus ikväll och imorgon, så snart ska jag nog kunna visa något riktigt tjusigt..!

Oj då!

Vad hände? Ett helt dygn sedan jag skrev sist? Haha, så kan det gå!



Idag har vi ätit pannkakor till frukost, och fika. Blev några över efter vårt mastodontfika igår kväll kan jag säga! Gott med pannkakor a'la Jocke..! Tyvärr blev det inget kvar av Majas underbara kladdkaka, men det kanske var lika bra eftersom socker inte är något hälsomedel direkt... Efter frukosten kopplade vi min dator till tv'n för att kika på några avsnitt av Vänner (därav bloggtorkan idag) innan jag gick till Musikhögskolan och övade med Martina. Riktigt trevligt, och nödvändigt! När jag kom hem lagade vi middag, och efter det har vi kollat på mera Vänner, pratat, handlat lite snacks och ätit lite av det, och nu sitter jag och Jocke med en varsin Macbook i våra knän och Maja sover. En helt vanlig kväll helt enkelt...

Imorgon är tanken att jag och Jocke ska ha en liten fotosession. Om vi lyckas lovar jag att ni ska få se ett par bilder! I övrigt är morgondagen ett oskrivet blad, förutom att jag behöver maila CVI angående avslutningskonserten i Köpenhamn om ett par veckor. Spännande!

Kärlek...

Vet ni vad? Jag är så kär i Dixie Chicks att det nästan gör ont! De är så coola, så bra, så fantastiska! Dokumentären "Shut up and sing" är mer eller mindre en och halv timma av rysningar, glädje och tårar. Underbart!! Det är nästan lite sjukt, jag vet.



Jag vill tillbaka till Stocketitt och konserten, och jag vill sjunga och spela med mina underbara vänner! Dixie Chicks väcker sångerskan i mig som inget annat. Om jag någon gång tappar lusten att sjunga och spela -ge mig Dixie Chicks är ni snälla, för mest troligt har jag i sådana fall tappat bort både skivorna och DVD'erna...

GAAAH!

TRÖTT!

Jag vet inte om det är det faktum att det blir mörkt ute så tidigt, om det är för att jag inte är så särskilt aktiv under dagarna, om det är så att jag påverkas av att det är så mycket mer ljud i den här staden jämfört med hur det är hemma eller om det är något annat, men jag är så otroligt trött...! Klockan är inte ens 19 och jag skulle lätt kunna lägga mig och sova. Nej, nu blir det sockerchock med syster och Jocke, och en film till det. Får se om jag blir piggare av det, eller om jag somnar till filmen...


Från en annan mysig kväll, a long time ago...

Haha, nu höll jag på att skriva "God natt" av bara farten...

Besök.

Igår regnade det här i Stockholm. Vi tog oss dock ut på en promenad, köpte lite godis, och hämtade Jocke som kom hit igår, så vi säckade ju inte ihop totalt i alla fall. Till middag lagade vi jättegoda biffar, och efter blev det en tidig kväll... Mina ögonlock var blytunga redan vid 21, om jag inte minns fel...



Idag har jag inte heller gjort många knop. Vaknat, ätit frukost, suttit vid datorn, visat Jocke vägen till en bekant han skulle träffa, och kollat på tv. Japp, busy day! Får se vad det blir ikväll... Mysfika och en riktigt bra film vore ju inte dumt! Något filmtips? Nu ska vi laga en sen lunch!

Tack!

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får! Jag blir så glad, så tusen tack till alla er som kommenterar!



... och avslutningsvis en extra hälsning till Chokladbollen från Delicatobollarna: När du kommer hem får du komma hit och mysa med oss, hur mycket du vill! Vi saknar dig!!

Frukostmästare!

Ojojoj, vi är bra på det här med frukostar! Igår var det brunch, och idag är det frukost på sängen till Nyhetsmorgon och Idol. Vi har det så mysigt här, jag och min lillasyster!


Gårdagskvällen höll på att bli ett platt fall, men i sista stund ringde Kristoffer och räddade oss från ännu en hemmakväll! Vid möttes upp vid Medborgarplatsen och hängde sedan en stund på Bruno innan vi vandrade vidare. Vi vandrade (eller halvramlade -klackar och hål i vägen är ingen bra kombination..) förbi kön till Debaser Slussen vidare till Gamla stan där vi hittade en bränd tomte (egentligen inte, men skylten var så mycket roligare att läsa om man tolkade den så), sedan vidare förbi köer till både Berns, Riche och Spy Bar innan vi bestämde oss för att gå hem och sova. Väl hemkomna gjorde vi en varsin kanongod nattamacka innan vi kröp till kojs. Det blev en riktigt bra kväll med många härliga skratt! Tack för det, Kristoffer!

Vilken brunch!

Den började med äggröra, bacon och te, och fortsatte sedan med amerikanska pannkakor med lite honung och ett par röror som syster gjort. Mumma! Nu är vi redo för dagen!

Ikväll kan det hända att systrarna Wahlén drar ut på galej! Vore skoj!

Det blev marängswiss istället..!

Det blev inga Cookies & Beans ikväll. Fredrik fick förhinder, och jag och syster fick besök, så det får bli en annan gång. Det är ännu en fördel med att bo här i Stockholm -det kommer faktiskt fler chanser, och det inom en snar framtid! Kvällen har alltså istället spenderats med besök av systrarna Tjäder och lilla Edda, med Idol på tv'n och marängswiss på bordet. Underbart!



Imorgon får jag se vad det blir. Maja ska träffa en kompis på eftermiddagen, och själv har jag inga planer alls..! Det lär väl bli lite telefonprat, lite umgänge med min kära dator och tv-tittande som vanligt, och förhoppningsvis en promenad.. Vore skoj att träffa lite folk också! Vi ska hur som helst börja dagen med en skön hemma-brunch, jag och syster. Det blir bra!

Lätt!



Insåg precis, när jag chattade med min kära vän Lisen, hur bra jag mår! Förutom det faktum att jag inte har något jobb så känns det mesta lättsamt just nu! Vi börjar komma in i Stockholmslunken, vi träffar folk (både nya och gamla vänner), jag har mer tid att spela och sjunga, vi har en fin lägenhet, jag får fint besök från hemtrakterna om ett par dagar.. Åh, vad jag har det bra just nu!

Ännu en dag till ända.

Förmiddagen idag bestod av att vakna, äta frukost, prata i telefonen, söka några jobb via internet, titta på Sex and the City, duscha och ställa mig i ordning, äta lunch och diskutera outfits med syster. Efter det begav vi oss till Stadium där vi mötte upp Kenny, och sedan fortsatte jag vidare till T-Centralen där jag och Fredrik stämt träff. Vi tog oss ut till Fredriks hemtrakter Flemingsberg där vi handlade och lagade kanongod middag bestående av pizza med salami, tomater, banan och ost, och till efterrätt åt vi blåbärspaj med glass. Mums! Vi hann också med en massa prat, tittande på Youtube (som vanligt) och musikspelande. En riktigt rolig kväll! På hemvägen mötte jag upp systeryster på Centralen och vi tog oss en liten promenad därifrån. Det var riktigt roligt att prata med henne på vägen hem efter vår första kväll på skilda håll sedan vi flyttade hit. Vi hade många nya funderingar och saker att ventilera! Kul, kul! Nu sitter vi vid en varsin dator och varvar ner innan det är dags att krypa till kojs... och det blir nog snart om mina ögonlock får bestämma!

Imorgon lär dagen börja som de flesta andra dagar börjat, men på kvällen blir det förhoppningsvis lite andra bullar! Jag, Maja och Fredrik hoppas nämligen att det finns platser kvar på Peros teater som ligger alldeles runt hörnet, där bl.a. Cookies & Beans ska spela imorgon! Det är Frida Öhrns countryband, och det säger väl det mesta? Jag vill se, vill se, vill se!

Sociala systrar, minsann!

Det var osäkert om vi skulle orka, men visst tog vi oss iväg till Clarion! Vi lyssnade på Pulpa, och träffade en massa Östersundare. Mycket trevligt! Gratis inträde, och ett glas vin på köpet fick vi också.

Nu blir det ännu ett avsnitt av Sex and the City, och sedan är det dags att sova!

Mysdag

Idag har jag lite ont i huvudet.. Vet inte varför. Hur som helst konstaterade vi ganska snabbt vad vi behövde göra idag; storhandla, promenera och städa lägenheten. Nu har vi gjort det, och vi belönar oss själva med lite godis och umgänge med våra vänner Carrie, Miranda, Samatha och Charlotte! Nice!



Ett plus i kanten är att jag sökt jobb via internet idag, så även om jag inte knackat dörr tycker jag att jag gjort rätt för mig.

Ingen förkylning än!

Tjoho! Jag är inte dunderförkyld idag! Efter en god natts sömn verkar symptomen dra sig tillbaka. Jag är kanske inte tiptop, men det är bra mycket bättre än igår i alla fall. Känns bra.


Vi vill ha jobb.. Helst nyss..!

Idag har vi fikat på Vete-Katten med Kristina. Det var riktigt gott och riktigt trevligt. Efter fikat har dagen bestått av en hel del promenerande och besök i butiker där vi lämnat CV och personliga brev. Det är jobbigt, energikrävande och inte alltid så peppande, men det känns skönt att vara igång på riktigt. Jag har även putsat ännu lite mer på mina ansökningspapper, ringt ett par samtal, lagat och ätit god mat, fixat med lite sångövningar och så vidare. En effektiv dag faktiskt -kors i taket!

Ikväll blir det ännu en lugn och skön myskväll, och förhoppningsvis kommer jag i säng i ännu bättre tid än igår. Fortsätter jag så i någon dag är nog förkylningen puts väck snart! Undrar om det blir lite milkshake och Desperate Housewives kanske..?

CV, CV, CV och lite annat

Imorse klev vi upp med tuppen. Vi gjorde nämligen vår kära mor sällskap till T-Centralen där vi åt god frukost och följde henne till tåget. Tråkigt att helgen redan är över... Efter en promenad hem fixade jag lite med min nya "gratismobil", som förövrigt är vit och matchar min Mac, åt lunch och sedan dess har jag fixat med mitt CV... Det tar tid att kontrollera vartenda ord, varenda radbrytning, läsa igenom alla formuleringar, fundera, kolla stavfel, be någon annan kolla, ändra, spara som pdf, kolla allt igen, ändra, spara, skriva ut, hitta något nytt fel... Ni fattar galoppen... Jag hade verkligen tänkt hinna ut till några butiker idag, men det verkar som att det blir en heldag imorgon istället, från Gärdet till Söder. Minst.



Jag mår förresten lite konstigt idag.. Huvudvärk och tryck över öronen, och öm över hela ryggen. Kanske är lika bra att jag inte hinner ut i regnet, då alla mina symptom tyder på att jag har en förkylning på gång. Vill verkligen inte bli sjuk nu. Jag behöver all energi jag kan få, så att jag orkar hålla igång med jobbsökande och allt annat som händer här i Stockholm, så det blir nog en lugn kväll med te och tv ikväll, och sedan bums i säng -i tid för en gångs skull.

Balsam för själen

Innan jag berättar om dagen vill jag bara säga det här: 
JAG HAR SJUNGIT IDAG OCH DET VAR RENT BALSAM FÖR MIN SJÄL.



Åter till dagen... Efter en lång sovmorgon och en snabb frukost promenerade jag och syster till Fältöversten där vår kusin Jonas bjöd på gott fika och en mobil. Det var väldigt trevligt, och jag tackar och bockar! Vi fortsatte sedan dagen med att promenera hem och hjälpa Erik ut med alla grejor, och säga hej då till vår kära "bror" innan han åkte tillbaka till Åsa. I samma veva tittade Fredrik förbi på fika, och vi hade en mycket trevlig stund. Förutom roliga Youtube-klipp hann vi också med att sjunga och spela tillsammans, och det kändes verkligen att jag behövde det. Det har på något sätt blivit någon form av näring som jag behöver för att må bra här i livet, och det gjorde underverk för mitt humör som annars inte varit på topp de senaste dagarna. TACK FREDRIK, och tack till Maja som var publik, och tack till mig. UNDERBART!!

Ikväll har jag, Maja och mamma hälsat på Kerstin och Amanda i Alvik där vi blev bjudna på jättegod middag och smarrig efterrätt. Vi har också pratat, pratat och pratat om både det ena och det fjärde, och det var så otroligt mysigt.

Jag säger som Ted Gärdestad en gång sjöng: Vilken härlig dag!

Förresten...


En rad med människor utan för T-Centralen igår. Notera att de som inte håller rätt mellanrum faktiskt inte står i ledet utan är på väg någonstans. Imponerande hur strukturerat det är här i stora staden.. Haha!

Sedan sist..

Middagen igår ägde rum på en italiensk restaurang tvärs över gatan. Mycket gott var det, och det var jättemysigt att träffa mamma igen! Efter middagen gick vi hem och åt lite fredagsgodis innan jag och syster letade oss till Globen. Hindenburg var grymma, och det var riktigt roligt att se de andra banden, och att träffa alla andra Östersundare som letat sig dit! Vilken härlig kväll!


Mor & syster, Östersundare på Globen, och lite River Dance för att hålla värmen..

Imorse var det finfrukost som gällde, med goda ostar och frukter och färskt bröd. Underbart! Eftersom vi firade Eriks födelsedag i efterskott fortsatte vi sedan med fika när mamma kom hem över lunchen.. Det var muffins och glass, choklad, någon marängtjofräs, melon och fransk nougat. Mumma! Ingen dålig sockerchock! 

Efter ett härligt samtal (som alltid) om självkänsla, relationer och annat som hör livet till, var det dags för Erik att möta upp sin mor och några andra bekanta, och jag och Maja är åter ensamma i lägenheten. Mamma kommer hem om en timma och då ska vi laga middag, och sedan får vi se vad det blir av aftonen. Kanske blir lite Sex and the City så länge.. Det vore något!

Seeeeg...

Idag är jag seg. Ojojoj.. Det har inte blivit mycket gjort, men å andra sidan kanske jag behöver ladda batterierna lite inför helgen. Nu ska vi i alla fall gå ut en sväng, till T-Centralen för att möta upp vår underbara mor. Sedan blir det mysmiddag och efter det åker vi till Globen och kollar in Hindenburgs spelning. Det ska bli riktigt skoj!

Vi hörs snart igen!

Var tog dagen vägen?!

Jag vet inte vad som hände idag. Vi åt frukost, fikade, kikade på skrivare, fixade lunch, beställde en skrivare och vips var klockan 16. Jag fattade ingenting, men uppenbarligen hade halva dagen gått åt utan min vetskap. Knepigt. Hur som helst tog vi oss i kragarna och knatade iväg till Clas Ohlson och köpte ett gäng A4-papper och plastmappar, gick vidare till El-Giganten och hämtade ut skrivaren och sedan var det dags för att kånka hem den. Shit, vad det var långt från Kungsgatan idag! Ont i fingrar och armar, men nu är den på plats i alla fall.


Sedan vi kom hem har vi haft en riktig myskväll, jag och min syster. Vi lagade en kanongod middag bestående av köttfärsbiffar med lite fetaost, och ugnsgratinerade potatis- och rödbetsklyftor (med ytterligare lite feta) till det. Underbart gott, så räkna med att läsa om den rätten igen! När vi ätit upp middagen gjorde vi egna chokladbollar, baserade på Philadelphiast istället för smör, och det smakade faktiskt riktigt bra det också! Så otroligt mysigt att laga mat och baka tillsammans med syster, utan datorerna igång (vi bannlyste dem under middagen idag), med levande ljus och härliga tv-program. En riktigt bra kväll, så vi är tillbaka på banan, och redo för besök imorgon igen.

Vi har även hunnit med att installera vår nya skrivare ikväll, så nu blir det till att skriva ut CV och personliga brev i mängder, lägga dem i våra nya mappar och söka jobb i diverse butiker imorgon och några dagar framöver. Nu har vi inget att skylla på längre! Lycka till, till oss!

En Stinastund.

Efter ytterligare en morgon med gäster och två planerade "ensam hemma"-kvällar som inte blivit av tog jag saken i egna händer. När jag och Maja fixat det vi skulle med posten och i samband med det fått oss en promenad, tog jag mig en promenad till, till Gamla stan. Jag gick ensam med mina tankar och underbara Heather Nova i öronen, kikade i ett par butiker, strosade runt bland de fina husen och hamnade slutligen på Kulturkafét Mäster Olof. Där fikade jag ett glas varm choklad och en havrekaka med russin på deras innergård, och förutom att det var ruggigt billigt (20 kronor, inklusive en komplimang för mina ögonbryn) var det riktigt trevlig stämning på det stället! Insåg att jag inte varit på så många ställen där stämningen varit riktigt mysig i den här staden. Det är väldigt mysigt och vackert på många ställen, men riktigt god stämning är det långt ifrån alla som har. 



Jag hann fundera väldigt mycket under min Stinastund, på allt möjligt mellan himmel och jord, men mest på min egen tillvaro och mitt liv just nu. Det har varit så mycket som hänt ända sedan vi kom ner hit för två veckor sedan, och vi har knappt varit ensamma över huvud taget, vilket gjort att vi inte riktigt hunnit bearbeta saker och ting. Jag har nog inte riktigt fattat att jag ska ha hela mitt liv här för ett ganska bra tag framöver, och att jag har möjlighet att skapa det så som jag vill ha det. Jag vet det i huvudet, men allt har gått så fort från det att vi sålde vår barndomslägenhet till nu att jag inte förstått det fullt ut, i hela kroppen... Det här med jobb är så inriktat på att just skaffa ett jobb att jag under de här två veckorna glömt bort vad jag VILL göra och jag har inte sjungit en enda seriös ton sedan jag kom hit och jag har nästan glömt bort hur det känns när jag får det där glädjeruset som jag får av att spela och sjunga... Jag saknar det!

Som jag skrivit tidigare, ska det bli skönt att vara på tu man hand med Maja i ett par dagar nu, utan sovgäster. Vi ska ta oss tid att söka fler jobb, andas ut, ta långa promenader och bara vara i vårt nya hem. Vi ska också se till att njuta av, och tänka tillbaka på allt roligt vi har haft sedan vi kom hit, för det har hänt mycket skoj! Vi har haft så roligt när vi planerat mat, och lagat mat, och ätit mat med varandra och andra, vi har haft många härliga gäster som hälsat på, och en hel del som sovit över, vi har varit på teater, vi har spelat spel, vi har skrattat, vi har tagit härliga promenader, vi har fixat och donat i lägenheten, och mer än så... Vi har helt enkelt haft så sjukt roligt!

Jag mår bra, jag har haft två fantastiska veckor, jag trivs i Stockholm, jag är hoppfull när det gäller jobb, och jag ska se till att sjunga mycket och ofta! Just nu är jag dock lite trött och sliten, och lite efter när det gäller att förstå vad som händer runt omkring mig, men på fredag lovar jag att jag är tillbaka på banan igen! Då får vi fint besök och vi kommer ha en kanonhelg! Så det så!

Just det, glömde..

Linnea: Vi har försökt såå många gånger att ta bilder som gör lägenheten rättvisa, men det är helt omöjligt. Det syns för det första inte hur högt det är i tak, vilket gör att det ser trångt och tråkigt ut, och för det andra så syns inte de fina smådetaljerna som gör lägenheten så mysig, så vi har gett upp. 

Ni får hålla tillgodo med bilder där ni skymtar lägenheten i bakgrunden, och sedan är ni ju självklart hjärtligt välkomna att hälsa på om ni är nyfikna, eller om ni helt enkelt bara vill träffa oss! 

Fika, promenad och middag.

Sedan jag skrev sist har vi varit på Café 60 och fikat kalasgod rabarberpaj och en minst lika god chokladtårta. MUMS! Vi fortsatte sedan med en promenad till Gamla stan där vi strosade runt en stund innan vi gick hem. Väl hemma satte vi igång med att göra lasagne. Ingen av oss hade gjort det förut, men den blev ordentligt god! Och relativt nyttig också! Till på köpet fick vi använda upp lite rester. Duktigt.


Det där med posten som jag skulle fixa blev lite krångligare än det var tänkt, men mest troligt leder det till en riktig långpromenad imorgon, och det är ju bra! Planering av helgen har inte riktigt hunnits med, men det är för det första inte nödvändigt, eftersom det blir grymt hur som helst, och för det andra är det några dagar tills det blir helg igen. 

Ikväll blir det Desperate Housewives, Christine och kanske en film på det. Det blir en trevlig kväll med andra ord.

Thailand.

Jag fick ett fint mail från min vän Martin idag. Det gjorde mig så glad! 
Tänkte tillbaka på våra dagar i Thailand; sol, värme, god mat, dyk, och allt vad det var. 
En härlig resa, och en fin vän!

Det är skönt att sova..

Det blev inget SPA igår. Vi blev för trötta, som vanligt. Efter promenaden och en god middag orkade vi inte riktigt med att göra något annat. Jag blev dock uppe vid msn där jag chattade med någon väldigt saknad, och så var det F-Word med Gordon Ramsay på TV'n också. Det är så skönt att sitta uppe ensam när alla andra sover, tycker jag. Sitta ifred med sina tankar och bara vara en stund. Imorse var det dock tidig uppstigning som gällde då vi hade frukostgäst. Trevligt, trevligt, men oj så trött jag var! Efter frukosten bestämde jag mig för att ta en tupplur och sov i två timmar. SÅ SKÖNT! Gästen bestämde sig tydligen för samma sak, men sov till alldeles nyss! 

Här är lite biler från gårdagens promenad:


Det finns lite grönska alldeles bakom knuten! Inte som hemma,
men man får vara glad för det lilla, eller hur!?

I övrigt idag lär det blir lite jobbsökande via datorn, en promenad, ett samtal till posten, och matlagning. Inget övrigt planerat. Vi skulle i och för sig kunna planera lite inför helgen då både mamma och Erik kommer på besök. Det ska verkligen bli hur roligt som helst!

Måndag

Imorse åkte Markus till Östersund, så jag och Maja är återigen på tu man hand. Det är kul med gäster, men det känns bra att vi får vara ensamma i några dagar nu. Det blir skönt att få skapa lite sunda rutiner, och känna att vi verkligen får landa ordentligt i vår nya tillvaro.

Hittills idag har jag sökt jobb via internet, lekt lite med Photo Booth, lagat lunch (och ätit upp den tillsammans med Maja), och nu är det dags för dagens långpromenad. Blir skönt att komma ut en sväng.


En bild från mitt paradis.

 Ikväll funderar vi på att ha SPA-kväll. Mysigt värre!

Vem?

Här är beviset på att de yngre systrarna Wahlén är ganska lika ändå:



Är det Maja eller Stina? Stina eller Maja?
Vi har haft fel.


Söndag

Idag har vi, som vanligt, haft en väldigt lugn och skön morgon. Frukost och Sex and the City blev det idag, eftersom vi äntligen fått till kopplingen mellan TV'n och datorn. Vi har också haft besök av faster Karin och kusin Maria, vilket var riktigt trevligt, även om besöket inte blev så långt.




Jag och Maja har även upptäckt glädjen i att leka med Photo Booth, fikat, planerat och handlat mat inför den kommande veckan, och ätit middag med Markus. Nu är det dags för lite A till Ö tror jag. Eller TV. Te blir det garanterat. Guld.

Mys.

Vi har myskväll var och varannan kväll här. Det gör inget.
Ikväll är det "Stjärnor på is", biscotti och te som gäller.


Här i ditt kylskåp...

Idag har vi varit ordentliga. Eftersom ingen av oss har jobb, får jag och min syster planera det här med mat ganska noggrant för att det ska bli så billigt som möjligt, och för att vi inte ska behöva slänga en massa i onödan. Lunchen idag bestod därför av rödbetsomelett med ugnsgratinerade grönsaker och feta, och till detta serverades quinoa med stora vita bönor och avocado, och creme fraiche med vitlök och örter. Alla rester från igår blev uppätna (eller ja, din finns ägg och creme fraiche kvar, men det använder vi för jämnan, så det räknas inte), vi blev mätta, och till på köpet var det nyttigt!



Gamla Bettan..

Nu börjar min mobil sjunga på sista refrängen. 
Aliens i örat, displayer som inte riktigt vill vakna, och bilder som försvinner är inte så hejigt, utan ett tecken på att det är dags för en ny. 
Behöver bara ett jobb och lite mer pengar först.



Tack för att du fungerat så bra fram till de senaste veckorna. 
Två och ett halvt år är inte dåligt för en telefon.
Känns nästan lite sorgligt detta...

Igår och idag.

Gårdagskvällen slutade med att jag var ensam några timmar i lägenheten. Maja gick och träffade en vän från Magaluf och Markus hade spelning med Penny Century, så det blev till att bädda upp bäddsoffan, titta på film, skicka några mail, skriva brev till underbara Bempe, och njuta av att vara ensam. Insåg att jag faktiskt inte varit ensam sedan Yran ungefär, och det känns ju helt ofattbart! Jag som är en sådan ensamvarg har klarat av att vara bland människor i stort sett konstant i flera månader, och jag har haft roligt till på köpet! Grattis till mig! Det kändes dock verkligen att jag behövde sitta för mig själv ett tag, och bara låta tankarna vandra, utan distraktioner eller anpassning till andra. Grattis till mig, igen.

Idag tog vi sovmorgon igen, och åt frukost i lugn och ro. Fortsatte på det lugna temat och tittade på tv i någon timma innan vi ställde oss i ordning för dagens bravader, åt lunch, och drack te med Isa som tittade förbi. Det var riktigt roligt att träffa henne igen vill jag lova! Jag och Markus fortsatte sedan dagen med en promenad till Söder och tillbaka, genom de vackra gatorna i Gamla stan. De är så mysiga, och jag skulle nog kunna strosa runt där hur länge som helst... Efter promenaden mötte vi upp Maja i en godisaffär och plockade ihop en härlig godispåse. Fortsatte sedan till nästa affär för att handla ingredienser till middagen, mötte upp Maria, och sedan lagade vi mat tillsammans allihopa. Mysigt värre.



Vår middag blev ungefär hur god som helst, eller hur låter det med rödbetsbiffar, quinoasallad med stora vita bönor och avocado, ugnsgratinerade grönsaker (champinjoner, paprika och rödlök) med fetaost, och creme fraiche med vitlök och örter till det? Helt underbart gott! Middagen åt vi till Idol, och sedan blev det godis och A till Ö med Fredrik. Funderade på att gå ut, men som vanligt är vi lite för trötta, så det blev en riktigt lugn kväll här hemma istället.

Jobb och annat..

Har varit på en anställningsintervju idag, för ett jobb jag tror att jag skulle passa bra för. Det gick bra, men av någon anledning känner jag mig inte så hoppfull... Vet inte alls varför jag känner så, men jag hoppas givetvis på det bästa och intalar mig själv att jag var grym! Sedan jag kom hem har jag, för säkerhets skull, sökt ytterligare några jobb via internet och imorgon ska jag fixa utskrifter av mitt CV och lämna in till butikerna jag har haft kontakt med. Någonstans borde jag få napp, eller hur?!

En del av min tesamling.. Mmm! 

Nu är det dags för en kopp te, och sedan funderar vi på en långpromenad och kanske film och mysfika ikväll. Det vore något det! Vi hade egentligen planerat att gå på konsert, men vädret är så tråkigt och vi är så trötta att det känns vettigast att låta bli. Konserter är ju bäst när man är på humör..

God natt, redan nu...

Nu ska det tittas på "Världens härligaste män" en stund till, och sedan blir det sängen direkt. Jag behöver nämligen vara fit for fight imorgon, och tänker att jag just därför inte kommer kunna somna... Då bör det väl vara smart att lägga sig tidigt, så att man har lite marginal?

Hittade sköna bilder från Peace & Love 2006, och ni får njuta av tre av dem ikväll:


Dags för promenad

Denna dag har hittills bestått av trevliga telefonsamtal (av olika anledningar), framplockning av betyg och arbetsgivarintyg, tv-tittande, chattande, förberedelser inför morgondagen, och annat som görs inomhus utan någon vidare fysisk ansträngning. Nu fick dock både jag och Maja nog av att bara sitta i lägenheten, så vi drar med oss Markus ut på en långpromenad, och det ska bli sååå skönt!

Middagen ikväll kommer att bestå av Fish & Chips, för mig och Markus i alla fall. Jag har längtat, och det kommer bli smarrigt värre!



Jag bjuder på ännu en bild från förr. Ni kan nog räkna med några sådana framöver!

Jag har världens underbaraste systerdotter..


En "ledig" dag.

En promenad på fyra timmar blev det idag, och vi kom inte ens till Gamla stan. Vi letade upp lite butiker där jag tänkt söka jobb, och det tog sin tid. Jag har dock tre ställen på gång nu, där de vill att jag ska lämna in CV för extrajobb, och imorgon ska jag kolla in ytterligare ett par butiker. Sedan vi kom hem har jag uppdaterat mitt CV och skrivit personliga brev, och sökt lite receptionistjobb via internet, så nu är jag igång! Äntligen! Håll en tumme för mig är ni snälla!

Har även lagt över en massa gamla bilder till datorn ikväll. Blir riktigt nostalgiskt bitvis. Mysigt.


God morgon!

Åh, så underbart det är med sovmorgon! Vaknade vid elva, gjorde fint i lägenheten, och sedan har vi ätit frukost i lugn och ro. Mycket skönt, och välbehövligt. Nu blir det promenad, till Söder och tillbaka är det tänkt.

Roligt, roligt!

Åh, vilken underbar kväll detta har varit! Promenad bort till Åhléns och tillbaka, och sedan var det bara att sätta igång med sushirullarna. Sushi, smoothie, godis, ett nytt och supergott te (tyckte visst att jag behövde en ny sort..?), A till Ö, youtube och mycket, mycket, mycket skratt! Låter bra eller hur? En helt fantastisk kväll.




Morgondagen är vår första helt oplanerade dag sedan flytten. Känns bra. Ska försöka hinna med att fixa mitt CV och kolla in lite ställen där jag funderar på att söka jobb. Hann inte med så mycket av den varan idag. Nu är det dock dags att sova.

Första kvällen som jag inte ställer någon väckarklocka, tjohoo!

Halvdagsrapport.

Nu har vi varit och sagt hej då till familjen Wahlén-Sonnenberg. En tripp till posten för att fixa med ett paket, snabb frukost, gos med Hanna och hej då-kramar var vad vi hann med, och nu är de på väg till San Francisco för två månaders familjemys. Jag hoppas att ni får det bra! Kommer sakna er massor...

Jag och Maja ska snart äta lunch, och efter det blir det en promenad till Åhléns för att inhandla lite sängkläder, och ikväll blir det nog en lugn hemmakväll med Markus. Hemmagjord sushi, god efterrätt och en film tycker jag låter som en superb afton. Och en natt med många timmars god sömn vore inte heller så dumt. 

Man kanske borde börja dricka lite mera kaffe, så man orkar med storstadslivet?

God natt!

Titta! Klockan är före tolv, och systrarna Wahlén ska sova. Bara vi två i lägenheten i natt. Känns nästan lite konstigt faktiskt... Tur att underbara Markus kommer hit och övernattar imorgon, så det blir någon ordning!

Penny Century var riktigt bra! Det var längesedan jag hörde dem, så det var extra kul att vi lyckades ta oss dit ikväll! Träffade en massa Östersundsmänniskor i publiken också, vilket förgyllde kvällen litet extra. Tack Josefine och Cathrin för ännu en trevlig kväll!

Imorgon är det, som sagt, en del att göra, så nu är det dags att sova. Som jag längtat till denna stund..

God natt kära vänner, och sov så gott!

Ensamma hemma!

Malmöbesökarna åt frukost i Gamla stan, så jag och Maja hade vår första morgon på tu man hand i lägenheten idag! Vi åt frukost i lugn och ro, och passade även på att skriva matlista för veckan. Så duktiga var vi. Vi mötte sedan upp våra vänner och gick i lite affärer, och åt lunch, innan de letade sig till Malmötåget för att åka hem.

Nu sitter vi här, jag och Maja, ensamma i vår lägenhet i ett regnigt Stockholm. Vi är trötta, så trötta, och blöta, men fortfarande så nöjda och glada över att vi är här, och över att vi har så fina vänner! Tack A, M & G för att ni varit så snälla sovgäster! 

Ikväll ska vi försöka ta oss iväg för att se Penny Century, och förhoppningsvis får vi med oss C också. Vore roligt värre! Det händer verkligen något hela tiden i den här staden!

Imorgon ska jag ta mig i kragen och fixa mitt CV, och sedan är det bara ut och söka jobb som gäller! Önska mig lycka till! 


Snart är storasyster med familj i San Francisco, och mamma och pappa är hemma i Trekilen. Det är bra att jag har min underbara lillasyster här hos mig.

Tänk att det ska bli så sent varje kväll..

Sent inlägg idag igen, men har man roligt vill man ju gärna inte lägga sig.. 

Denna (lör)dag började som vanligt med frukost hemma, och fortsatte sedan med strosande och lunch på Söder innan vi åkte hem och fixade lite inför kvällen, som bestod av asiatisk buffé och "En stjärt på himlen" på Vasateatern. En otroligt bra föreställning som ledde till många skratt och mycket eftertanke. Vad hon kan denna Cecilia Frode! När föreställningen var slut gick vi till ett trevligt café som heter Café 60 där vi mötte upp med både gamla och nya vänner. Det blev en riktigt trevlig dag, och en riktigt trevlig kväll. Mer av detta vill jag ha!

Det blir tomt imorgon, när vi blir utan sovgäster här i lägenheten.. Jag undrar vad vi ska hitta på då..?

TACK FÖR EN HÄRLIG HELG!
Tack för en riktigt trevlig helg!


En lååång dag..

Detta har varit en händelserik dag.. Den började med frukost tillsammans med mamma, pappa och Hanna, och sedan vandrade hela gänget vidare till Gärdet för lunch med (och hos) Karin och Micke. Dagen fortsatte sedan med en promenad till Vasateatern för att hämta ut biljetter till imorgon, och efter det var det dags att ladda batterierna lite innan det var tid för sushi. Abstinensen har varit påtaglig, så den satt där den skulle! Efter sushin kom Fredrik förbi och drack en kopp te, och strax efter att han gått åkte vi till T-Centralen för att möta upp våra kära besökare från Malmö. Det blev sedan en lugn, men lång (kändes det som i alla fall) kväll på Söder innan vi kom hem igen.. Nu är vi fem trötta själar i vår fina lägenhet, och det är sovdags för länge sedan.

Imorgon blir det fika (minst en kanelbulle, då det faktiskt är kanelbullens dag), en del strosande på sta'n och teater. Underbart.

Innan jag somnar vill jag passa på att säga..
.. grattis till mamma och pappa som varit gifta i 21 år idag! Ni är bäst!
.. tack för alla härliga kommentarer jag fått! Det känns riktigt bra!

Om jag hinner ska jag försöka lägga in lite bilder imorgon, så att ni får se hur vi har det.

Finbesök i mängder!

Efter en välbehövlig sovmorgon, började vi dagen med en mysig hemmafrukost med Karin och Hanna. Vi hann även med tangentbordsknappsletning, en massa prat och en sväng på sta'n innan vi skildes åt. Maja och jag fortsatte sedan med lunch på ett café och en tur till Götgatan där vi kikade runt i en massa affärer. Det var riktigt mysigt, även om musiken i affärerna bitvis var så stark att det nästan blev jobbigt. Den verkar dock fylla sin funktion då jag köpte en kofta som jag egentligen kanske inte hade råd med.. Jag motiverar dock köpet med att jag överlät de flesta av mina tjocktröjor och koftor till mormor innan vi åkte, och att den lär användas flitigt i vinter. De argumenten håller väl?

Om en stund kommer Anna hit. Hon är vår första sovgäst, så vi har laddat med gott kvällsfika i kylen. Det kommer att bli en mysig kväll! Sedan kommer mamma och pappa förbi en sväng på förmiddagen imorgon och tar en titt innan de åker hem till Trekilen, och på kvällen får vi efterlängtat besök från Malmö. Det är mycket roliga grejer på gång!

Det är väldigt trivsamt här i lägenheten vill jag lova; Högt i tak, ljust och fräscht, och faktiskt redan relativt städat. Det är också ganska tyst här, trots att det är så pass centralt. Det är riktigt skönt att komma hem efter en dag på sta'n!

Jag trivs!

Framme i stora staden...

Efter en lång bilresa med godis, sallad, strömavbrott på toaletter, skratt, musik och felande vägbeskrivningar är jag och Maja äntligen framme i lägenheten. Här ska vi bo i ungefär ett halvår, och även om det ser ut som ett slagfält här för tillfället, känner jag i hela kroppen att det här kommer att bli så bra!

Mitt första blogginlägg blir inte längre än såhär, men nu är jag igång, och jag hoppas att vi hörs igen imorgon!

Många trötta kramar från Stina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0